Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde duc frâiele anticorupţiei Comisarul Feraru s-a îmbarcat şi a plecat să vadă lumea

ro

19 Jan, 2012 00:00 2295 Marime text
cap_7.jpgStructurile Ministerului Administraţiei şi Internelor de la Constanţa s-au arătat mai mult decât reticente la ideea de a-l primi pe comisarul Adrian Feraru în rândurile lor, după denunţarea şefului său, Ioan Bucur

Declarat la nivel metaforic „persona non grata" în structurile MAI din Constanţa după ce şi-ar fi dat şeful pe mâna Direcţiei Generale Anticorupţie şi cu un loc găsit cu oarecare dificultate în cadrul fostului Inspectorat Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, comisarul Adrian Feraru şi-a încheiat definitiv cariera în poliţie. Cu ultim loc în Interne declarat la Grupul de Nave Mangalia, surse avizate spun că Feraru a intrat în civilie, s-a îmbarcat pe un vas şi a plecat să navigheze, să vadă lumea.

Comisarul Adrian Feraru, ani buni lucrător în cadrul Secţiei Regionale a Poliţiei Transporturi Constanţa, a devenit mai cunoscut decât şi-ar fi dorit vreodată în toamna anului 2007, când a pus umărul la prinderea în flagrant a şefului şi prietenului său, comisarul şef Ioan Bucur, comandant al SRPT Constanţa. Bucur a fost prins de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Constanţa al Direcţiei Generale Anticorupţie după ce a luat plicul cu 1.000 de euro pe care i-l înmânase Feraru. Comisarul Feraru, la rândul său, i-ar fi dat banii, după ce Bucur şi-ar fi spus preţul pentru a-l face scăpat de o audiere disciplinară.feraru_-_Ioan_Bucur_Politia_Port_04.jpg Comisarul şef Ioan Bucur a fost arestat, trimis în judecată pentru luare de mită şi condamnat în cele din urmă la un an de închisoare, cu executare, pentru trafic de influenţă, după ce judecătorii i-au schimbat încadrarea juridică a faptei. Arestat în septembrie 2007, Bucur a părăsit celula în care îl băgase Feraru în aprilie 2008, după ce sentinţa sa a rămas definitivă. Scandalul a fost unul de proporţii, întreaga suflare rămânând cu impresia că Feraru l-ar fi băgat la înaintare pe Bucur pentru a scăpa de propriul dosar de corupţie. În aceste condiţii, structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor de la Constanţa s-au arătat mai mult decât reticente în ideea de a-l primi pe comisarul Adrian Feraru în rândurile lor. Cu chiu, cu vai, Feraru şi-a găsit loc în cadrul fostului Inspectorat Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, unde a rămas timp de aproximativ patru ani. Persona non grata în MAI-ul constănţean, comisarul Adrian Feraru avea ultimul loc de muncă declarat la Grupul de Nave Mangalia - MAI 1103, unde era şef mecanic. Se pare însă că, între timp, comisarul Feraru s-a săturat de Interne, de Poliţie şi de Constanţa. Potrivit unor surse, comisarul s-a îmbarcat pe un vas şi s-a dus să vadă lumea, câştigând totodată ceva bănuţi ca navigator.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii