Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde acţionează jandarmii constănţeni pe litoral

ro

28 Jun, 2012 02:06 1364 Marime text
Peste 400 de jandarmi constănţeni sunt prezenţi pe litoralul românesc al Mării Negre în acest sezon estival, 24 de ore din 24, în misiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice. Cei 300 de jandarmi ai Grupării Mobile „Tomis" şi alţi 110 ai Inspectoratului Judeţean Constanţa sunt pregătiţi să acţioneze în cadrul Planului de acţiune Litoral 2012, care prevede patrularea în sistem integrat, cu Poliţia şi Poliţia de Frontieră.

Militarii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa sunt prezenţi în staţiunile Olimp, Neptun, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche.

Jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Tomis" acţionează în zona turistică Năvodari, în staţiunile Mamaia, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol şi în Constanţa (zona Falezei, Cazinoului, Portul Tomis, plaja Modern).

În fiecare staţiune şi zonă turistică de pe litoral, echipaje de intervenţie vor fi în măsură să acţioneze în cel mai scurt timp pentru aplanarea unor conflicte şi pentru restabilirea ordinii publice în situaţia în care aceasta va fi grav tulburată, la sesizare sau la solicitare prin numărul unic de urgenţă 112.

Concomitent cu menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică alături de poliţişti, jandarmii sunt pregătiţi să asigure măsurile de ordine la toate manifestările culturale, sportive, promoţionale etc., cu participare de public numeros (în mod deosebit spectacole de amploare), care vor fi organizate în perioada sezonului estival pe întreg litoralul.

Pentru prevenirea faptelor antisociale în zonele turistice, forţele de ordine publică vor desfăşura numeroase acţiuni punctuale, fiind vizate în special zonele aglomerate, bazarurile, târgurile, discotecile şi parcările slab iluminate.

Pentru siguranţa turiştilor şi în special pentru evitarea neplăcerilor pe timpul vacanţei petrecute pe litoralul Mării Negre, Jandarmeria Română sfătuieşte cetăţenii să nu aibă bunuri de valoare la vedere în camerele de hotel, pe plajă sau în autoturisme, să se asigure întotdeauna că au încuiat uşa şi au închis ferestrele camerei unde sunt cazaţi sau ale autoturismelor şi să nu parcheze autoturismele în locuri ferite sau slab luminate. De asemenea, dacă observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute cu scopuri obscure, cetăţenii sunt sfătuiţi să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică.

Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non stop numărul unic de urgenţe 112.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii