Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un sirian și un francez, studenți, s-au electrocutat după ce s-au urcat pe vagoane de marfă ca să facă poze

ro

28 Jun, 2023 12:48 1195 Marime text
Potrivit IPJ Dolj, poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Feroviare au fost sesizaţi marți seara prin apel la 112 cu privire la faptul că, în zona Triajului CF Craiova, doi tineri s-ar fi electrocutat.

Poliţiştii deplasați la fața locului au identificat unul de 26 de ani, cetăţean sirian, iar al doilea de 23 de ani, cetăţean francez, ambii posesori de permis de şedere, studenţi în Craiova.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei doi ar fi pătruns în zona triajului, unde s-ar fi urcat pe vagoanele de marfă pentru a face fotografii, fiind electrocutaţi. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei doi ar fi pătruns în zona triajului, unde s-ar fi urcat pe vagoanele de marfă pentru a face fotografii, fiind electrocutaţi. 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei doi ar fi pătruns în zona triajului, unde s-ar fi urcat pe vagoanele de marfă pentru a face fotografii, fiind electrocutaţi.

Tinerii au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care au avut loc evenimentele.  

An de an, selfie-ul pe acoperișul trenului ucide zeci de tineri prin electrocutare sau îi lasă cu traume pe viață.

O fotografie pe tren poate părea o idee bună pentru o postare în social media, însă puțini sunt cei care știu riscurile pe care le presupune escaladarea unui vagon de tren, în principal cel de producere a arcului electric și a electrocutării la rețeaua de înaltă tensiune (27.000 volţi).

Este important de știut faptul că arcul electric se poate produce fără un contact direct cu rețeaua de înaltă tensiune, iar pe lângă acesta, căderea de la înălțime poate produce traume grave.


Citește și: 16 martie în istorie.Ziua fără selfie-uri. Cât de nociv poate fi excesul de selfie-uri
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii