Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost jandarm, o fostă profesoară de la „Eminescu“ şi un poliţist din IPJ, condamnaţi pentru proxenetism

ro

02 Feb, 2016 00:00 3124 Marime text


Potrivit DIICOT, cadrul didactic se ocupa de postarea anunţurilor pe diverse site-uri, în scopul găsirii clienţilor.

Mai multe persoane trimise în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa au fost condamnate, ieri, de Tribunalul Constanţa, la pedepse cuprinse între doi şi zece ani de închisoare.
 
În cauză, aproape de finele lunii ianuarie 2014, procurorii au anunţat efectuarea a cinci percheziţii domiciliare, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei presupuse grupări infracţionale organizate, formată din 19 membri, care ar fi fost specializată în trafic de minori, proxenetism şi prostituţie.
 
Revenind la condamnări, ieri, Tribunalul Constanţa a dictat următoarele pedepse:
 
Margareta Drăguţ, fost cadru didactic al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“, patru ani şi două luni de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism, Silviu-Nicolae Peniu, fost angajat al Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa, s-a ales cu cinci ani de detenţie pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, pentru trafic de minori, în formă continuată, şi pentru proxenetism, în formă continuată, în timp ce Lucian Borcea, fost lucrător la Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, a primit cinci ani şi patru luni de închisoare pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de minori, în formă continuată, şi proxenetism, în formă continuată.
 
Mai departe, Claudiu Giorson Belecciu a luat zece ani de închisoare pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de minori, în formă continuată, şi proxenetism, în formă continuată. Mioara Duţu a luat opt ani şi două luni pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup şi proxenetism, în formă continuată. Mihai Narcis Negoiţă a fost condamnat la şapte ani şi două luni de închisoare pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de minori, în formă continuată, şi proxenetism, în formă continuată.
 
Cristian George Chirimbu a luat cinci ani pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism, Daniel Dinicu a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism, Adrian Abagiu a luat doi ani şi opt luni de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism.
 
În continuare, Cristinel Andon a fost condamnat la cinci ani şi două luni de închisoare pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup şi proxenetism, în formă continuată, Dumitru Alexandru Dencef s-a ales cu trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de minori, în formă continuată, şi proxenetism, în formă continuată, iar Cristian Stavăr a luat trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de minori, în formă continuată, şi proxenetism, în formă continuată.
 
Bogdan Iacovache Mihalache a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de minori, Valentin Olimpiu Fatacher, la patru ani şi opt luni de închisoare pentru trafic de minori şi proxenetism, iar Ianciu Caluda, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de minori şi proxenetism.
 
Ion Aurel Opriş a luat doi ani şi patru luni de închisoare pentru proxenetism, în formă continuată. Miradasîl Ali a primit doi ani de închisoare pentru proxenetism, Mustafa Niazi a luat cinci ani şi două luni de închisoare, iar Gabriel Rădulescu a primit cinci ani şi două luni de închisoare.
 
Tot în prezenta cauză, SC Pub Pink Cats SRL a fost condamnată la pedeapsa de 60.000 de lei amendă penală, iar faţă de Mihai Gechereanu instanţa a încetat procesul penal pornit împotriva lui, ca efect al decesului acestuia.
 
Instanţa a mai dispus ca inculpaţii să achite despăgubiri civile şi daune morale în valoare de sute de mii de lei.
 
De menţionat că decizia Tribunalului Constanţa de azi nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Citeşte şi  Ce spun reprezentanţii Colegiului Naţional Mihai Eminescu, despre profesoara Margareta Drăguţ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii