Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:09 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un copil de doar 4 ani a murit după ce s-a înecat într-un bazin cu o substanţă extrem de toxică

ro

04 Apr, 2022 16:40 1618 Marime text
O intervenție a elicopterului SMURD,  foto: Facebook/ Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I.Un copil în vârstă de aproximativ 4 ani s-a înecat în această după-amiază într-un bazin cu tomoxan, substanță extrem de toxică folosită la deparazitarea oilor, la o fermă din localitatea Ticușul Nou.

 

„La fața locului s-au deplasat 2 echipaje SMURD, o ambulanță SAJ și totodată a fost alertat și elicopterul SMURD de la Târgu Mureș. Copilul se află în stop cardio-respirator și i se aplică manevre de resuscitare de către personalul medical”, a precizat maiorul Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov.


Anunțul Poliției
 

„În jurul orei 14.50, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost sesizat prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că pe raza localității Ticușu Nou din județul Brașov, un minor, în vârstă de 4 ani, ar fi căzut într-un bazin, în care se afla o substanță, situat în proximitatea unei ferme. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Poliției Orașului Rupea și cadre medicale, cele din urmă efectuând manevrele de resuscitare, conform protocolulului în vigoare. Polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii incidentului”, a precizat comisarul de poliție Alina Ivan.


În ciuda eforturilor, copilul de 4 ani, care în jurul orei 14.50 căzuse și se înecase într-un bazin cu tomoxan (substanță extrem de toxică folosită la deparazitarea oilor), nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Cadrele medicale au declarat decesul micuțului în jurul orei 16.00.


Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cum a ajuns copilul în zona bazinului și cine este vinovat de imprudență, potrivit aceleiași surse. 


Sursa:bizbrasov.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii