Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un copac a căzut peste o mașină parcată în zona CET. Primăria Constanța, acuzată de proprietar că nu a luat măsuri

ro

09 Dec, 2020 00:00 2768 Marime text
  • Un copac a căzut peste un autoturismul unei femei din Constanța
  • Acuză reprezentanții primăriei că nu au tăiat copacul la timp
  • Primăria spune că reprezentanții Spații Verzi nu au constatat probleme cu copacul
  • În instanță este singura varianță de recuperare a daunelor
 
Marți au fost cu trei ceasuri rele pentru o tânără din Constanța care s-a trezit cu mașina făcută praf în parcarea din spatele blocului în care locuiește, în zona CET. Un copac a căzut și i-a distrus acoperișul autoturismului.
 
Marți, 8 decembrie, dis de dimineață, un sunet de lovitură puternică a alarmat-o pe o tânără care locuiește pe aleea Albatrosului din Constanța, zona CET. Șocul a fost și mai mare când a văzut cum un copac a căzut peste mașina ei. A sunat la poliție pentru a chema un echipaj să constate cele petrecute.
 
Contactată de cotidianul ZIUA de Constanța, femeia a spus că asociația de proprietari din care face parte a făcut nenumărate sesizări către Primăria Constanța cu privire la un copac care este șubrezit. „Au sunat cei de la asociație de multe ori la primărie. Abia acum o săptămână și puțin au venit prima oară cei de la Spații Verzi. Au tăiat puțin, li s-a defectat nu știu ce, drujba și nu au mai revenit atunci. Apoi, astăzi m-am trezit cu copacul pe mașină”, a spus tânăra.
 
De altfel, norocul a fost de partea femeii care nu se afla în autoturism când a căzut copacul și nici alte persoane pe lângă, căci ar fi putut fi rănite.
 
Reprezentanții Primăriei Constanța au declarat că „a fost o sesizare cu privire la un copac situat pe aleea Albatrosului din Constanța, iar echipele Spații Verzi s-au deplasat, au tăiat o creangă periculoasă și au constat că nu ar fi probleme cu copacul care să necesite tăierea acestuia”.
 
Singura variantă a femeii este să contacteze un avocat și să ceară daunele prin instanță. Pentru recuperarea cheltuielilor, dacă se constată că este vina municipalității, Primăria Constanța va despăgubi proprietarul, iar dacă nu, proprietarul va fi bun de plată.
 

Ce trebuie să facă o persoană dacă se trezeşte cu un copac pe maşină


Şoferii trebuie să plătească anual o poliţă de răspundere civilă auto, dar asigurarea aceasta nu prevede despăgubiri pentru cazurile în care maşina a fost avariată în urma unor fenomene naturale, în cazul de faţă, furtună. Dacă maşina a fost avariată de un copac căzut, oamenii pot da în judecată primăria sau administratorul străzii, asta pentru a recupera daunele.


Dacă există încheiată o poliţă de asigurare CASCO, lucrurile sunt mult mai simple. În acest caz, tot ce trebuie să facă o persoană este să anunţe compania de asigurări care a emis poliţa de cele întâmplate, iar agenţii vor veni, vor evalua duna şi vor repara maşina în cel mai scurt timp.
 
Citește și

Procese deschise în urma furtunii din august, la Constanţa. Ce despăgubiri cer oamenii pentru maşinile distruse de copaci
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 09 Dec, 2020 10:28 De trei ani am aprobata sesizarea pentru toaletarea pomului de pe Constantin Bratescu 26, iar dna Bela se incapatineaza sa nu dea ordinul de executie a lucrarii. E posibil asa ceva? Sper ca dl primar sa faca ordine in acest serviciu.Probabil ca dna respectiva nu a platit niciodata despagubiri,de aia se comporta asa.