Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un an de la loteria locuintelor ieftine Constructia blocurilor nu a inceput (galerie foto)

ro

30 Nov, 2009 01:34 1778 Marime text
cap1.jpg„Joi, 27 noiembrie 2008, în Piaţa Eroilor din Mangalia, s-a pus practic piatra de temelie a ceea ce, peste foarte puţin timp, va fi Cartierul Tineretului. Iniţiativa Primarului Mihai Claudiu Tusac a prins astfel contur, promisiunea de acum cinci luni transformându-se, iată, deja într-o realitate mult aşteptată, prin organizarea LOTERIEI LOCUINŢELOR IEFTINE PENTRU TINERI, în faţa a peste 5.000 de privitori care au înfruntat frigul (...). Este vorba despre primele repartiţii pentru Cartierul Tineretului, care, conform declaraţiei Primarului Mihai Claudiu Tusac, va fi gata între 12 şi cel mult 18 luni".

Aşa suna, în urmă cu exact un an, anunţul postat pe site-ul Primăriei Mangalia, prin care se făcea cunoscută demararea lucrărilor la Cartierul Tineretului, cel care ar cuprinde 11 blocuri, pe o suprafaţă de 1,78 hectare. Şi-au dat girul ducerii la îndeplinire a acestor locuinţe, în piaţă, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu (care a garantat că va susţine toate lucrările de infrastructură ale noului cartier), primarul Radu Mazăre, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Noul cartier ar trebui să cuprindă, potrivit declaraţiilor primarului, făcute pe 27 noiembrie 2008, 528 unităţi locative, din care 154 garsoniere, 308 apartamente cu 2 camere şi 66 de apartamente cu 3 camere. Cartierul Tineretului ar dispune de 227 de locuri de parcare, 3 parcuri de joacă pentru copii, spaţii verzi şi amenajări peisagistice, iluminat stradal şi iluminat ambiental, căi de acces, alei şi platforme asfaltate, spaţii comerciale şi servicii în incintă, mobilier şi dotări urbane.

Cartierul Tineretului a fost „votat" de toţi consilierii din Mangalia, în luna septembrie 2008, însă, în februarie 2009, cei ce deja se închegaseră în grupul „de opoziţie" al edilului local au picat la vot majorarea cu 2,8 milioane de euro a acestui proiect. La vremea respectivă, consilierii spuneau că este absurd ca doar pe macheta aflată la intrarea în holul primăriei şi pentru un film de prezentare să fie plătite nu mai puţin de... 3,1 miliarde de lei vechi.

Cert este că, faptic, pe strada Oituz, locul unde ar fi trebuit să apară deja primele construcţii ale locuinţelor ieftine, potrivit promisiunii edilului local, în acest moment, blocurile de locuinţe ieftine sunt bine camuflate de buruienile uscate, bătute de vânt.

Primăria dă vina pe birocraţie

Pentru tinerii mangalioţi, intrigaţi de stagnarea construcţiei, primăria a trimis un comunicat de... încurajare! „În ciuda birocratismului existent în instituţiile publice centrale emitente ale avizelor şi ale acordurilor, Primăria Municipiului Mangalia se află în fază avansată privind „Actualizarea Planului Urbanistic Zonal Cartier Dobrogea II - amenajare lucrări edilitare şi sistematizare pe verticală" în vederea construirii locuinţelor ieftine pentru tineri aflate în Cartierul Tineretului, amplasat în Mangalia, cartier Dobrogea II. Primaria Municipiului Mangalia a depus deja documentaţia în vederea obţinerii avizului de mediu pentru avizarea acestui plan urbanistic". Tinerii sunt anunţaţi că metrul pătrat al unei astfel de locuinţe ieftine va fi de 500 de euro, adică aproximativ egal cu cel practicat de... ANL.

„Acest proiect vine în întâmpinarea tinerilor din municipiul Mangalia, care solicită într-un număr foarte mare locuinţe. Pentru a face faţă cerinţelor, administraţia locală pune la dispoziţia cetăţenilor trei programe: locuinţe ANL, cu credit ipotecar sau Locuinţe ieftine pentru tineri", precizează primarul Mihai Claudiu Tusac în comunicatul Biroului Mass-Media.

{mos_ri:Radu Mazare} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • X 30 Nov, 2009 19:24 Ce zdrente de oameni sunteti, specificati in titlu ca e vb de Mangalia, sunteti varza.