Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un alt copil al familiei este în spital Femeia care şi-a înhumat fetiţa într-o groapă de gunoi ar putea rămâne şi fără ceilalţi copii

ro

06 Nov, 2012 00:00 1859 Marime text
Povestea Eminei Ismail, de 41 de ani, care este anchetată de procurori pentru că şi-a îngropat copilul la fundaţia unui bloc ANL din Năvodari nu se termină aici.

Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Copilului s-a sesizat din presă şi a trimis o echipă mobilă la domiciliul ei, din Corbu. Ea îşi creşte copiii în condiţii grele, locuind într-o cocioabă. Le oferă doar un acoperiş deasupra capului. Femeia mai are patru copii: unul este major, o fată de 13 ani care merge la şcoală, o fetiţă de 5 ani care acum este internată în spital şi un băiat de 4 ani. În pântece mai poartă un copil, însă nu a putut să le spună anchetatorilor în câte luni este însărcinată.

Rănită în curtea casei

Cei mici nu sunt înscrişi la grădiniţă. Una dintre fetiţe este în prezent internată la spital întrucât este rănită. În timp ce au aprins un foc în curtea cocioabei lor din localitatea Corbu, din foc a sărit o bucată de plastic şi a rănit copila la faţă.

Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului spun că aşteaptă să vadă cum va evolua ancheta în ceea ce o priveşte pe femeie, pentru a lua apoi o decizie în privinţa copiilor. „Noi vom face demersurile necesare pentru a înscrie copiii la grădiniţă. Depinde ce acuzare formulează anchetatorii!", a spus Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Constanţa.

A mers cu cadavrul de la Corbu la Năvodari

Săptămâna trecută, poliţiştii din Năvodari au fost sesizaţi de o femeie din localitate, care observase un bărbat şi o femeie care au coborât într-o groapă destinată unei fundaţii de bloc şi au îngropat un bagaj voluminos.

Corpul micuţei a fost transportat la morga Cimitirului Central Constanţa, unde medicul legist a stabilit în urma necropsiei că moartea nu a fost violentă şi a survenit din cauze medicale.

Fetiţa de un an şi două luni a decedat în urma unei boli la plămâni. Mama ei a spus că a fost cu copilul la mai mulţi medici, însă nu a putut s-o salveze. Ea intenţiona să ducă trupul neînsufleţit al copilei în Dobromir, însă nu au primit-o în microbuz şi atunci a decis să o înmormânteze într-o groapă din Năvodari.

Cel care s săpat groapa este chiar tatăl copilului, care s-a folosit de mâini.

Cei doi părinţi riscă să fie condamnaţi pentru comiterea infracţiunii de profanare de morminte. Ar fi o premieră, spune procurorul Andrei Bodean, care a instrumentat cazul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii