Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:04 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Umbrele şi perdele pentru duş, confiscate la Agigea

ro

29 Nov, 2013 00:00 822 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în PTF Constanţa Sud - Agigea din China 1.111 umbrele pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, şi 150 de perdele pentru duş, nedeclarate, cu o valoare totală de aproximativ 73.000 de lei.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul PPF Constanţa Sud - Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, respectiv Ilfov.
În urma controlului primului container au fost descoperite 1.111 umbrele pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 60.000 lei dacă ar fi fost originale. În al doilea container au fost identificate 250 de perdele pentru duş, nedeclarate, valoarea aproximativă a bunurilor fiind de 13.000 de lei.
Obiectele care purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute, precum şi cele nedeclarate au fost ridicate în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii