Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 1400 de intervenții ale pompierilor, în ultimele 24 de ore. Unde au fost cele mai multe solicitări

ro

12 Nov, 2021 10:40 1084 Marime text
  • Pompierii români din întreaga țară, au desfășurat 1.410 de misiuni, în ultimele 24 de ore.
 
1.099 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe solicitări fiind înregistrate în zona București-Ilfov (276 cazuri), urmată de județele Mureș (62 cazuri), Sibiu (54 cazuri) și Constanța (45 cazuri).
 
Pompierii au intervenit pentru lichidarea a 66 de incendii, precum și în cazul altor 246 intervenții în sprijinul comunităților.
 
Din nefericire, a existat și un caz în care o victimă și-a pierdut viața. O misiune complexă, a avut loc în județul Dâmbovița, localitatea Speriețeni, unde echipajele de stingere au intevenit pentru localizarea și lichidarea flăcărilor produse la o casă. În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent, cu degajări mari de fum.
 
Iată comunicatul oficial IGSU:
 

„Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.410 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.
 
La nivel național, 1.099 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (276 cazuri), urmată de județele Mureș (62 cazuri), Sibiu (54 cazuri) și Constanța (45 cazuri).
 
În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 66 de incendii, precum și în cazul altor 246 intervenții în sprijinul comunităților.
 
Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 3 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.
 


Un accident soldat cu victime a avut loc ieri pe DN 79, pe raza municipiului Oradea, județul Bihor, unde un autoturism a intrat în coliziune cu un microbuz. În urma evenimentului au rezultat șase victime. În ciuda tuturor eforturilor depuse de pompieri, o persoană a decedat, iar celelalte au fost asistate medical. Numai două dintre acestea au necesitat transportul la spital, pentru investigații suplimentare.
 
O misiune complexă, care a presupus atenție sporită din partea salvatorilor, a avut loc în județul Dâmbovița, localitatea Speriețeni, unde echipajele de stingere au intevenit pentru localizarea și lichidarea flăcărilor produse la o casă. În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent, cu degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 80 mp. Din nefericire o persoana și-a pierdut viața în urma acestui eveniment.
 
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 6 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 4 mesaje privind prezența animalelor sălbatice, în județele: Bistrița Năsăud (1) și Brașov (3); 2 mesaje privind instituirea măsurii de carantină zonală și incidența de răspândire a SARS-CoV-2 în județele: Ialomița (1) și Satu Mare (1).
 
Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro.“

Sursă foto: Facebook/ IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii