Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:46 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tricouri reţinute de inspectorii vamali

ro

30 Mar, 2013 00:00 597 Marime text
În data de 28 martie, inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud au reţinut jucării susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 60.000 euro, ca urmare a controlului efectuat asupra unui container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în Afumaţi, judeţul Ilfov.

În data de 28 martie, inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud,
acţionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra unui container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în Afumaţi, judeţul Ilfov. Ca urmare a acestui control, inspectorii vamali au reţinut aproximativ 2.000 de tricouri Tommy Hilfiger, articole susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală a mărcii respective. Dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul produselor originale, valoarea totală a mărfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 60.000 de
euro.
Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, bunurile contrafăcute au fost reţinute de către autoritatea vamală în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Ti-a placut articolul?

Comentarii