Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:15 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tren cu tunuri și tehnică militară, implicat într-un accident la Mârșa (galerie foto)

ro

28 Oct, 2019 10:37 3625 Marime text
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulația feroviară este oprită pe magistrala 200, în zona localității Mârșa, județul Sibiu, unde conducătorul unui autocamion nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată și a fost surprins și acroșat de un tren marfar care circulă pe relația Sibiu – Brașov.

Evenimentul nu s-a soldat cu persoane rănite, însă locomotiva trenului a deraiat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Sibiu, se intervine de urgență cu echipaje de pompieri militari cu o autospecială de stingere, o autospecială SMURD și autospeciale de transport victime multiple.
 
Din datele primite de la fața locului nu sunt semnalate victime. Trenul transporta diverse echipamente.

Oliver Anghel, purtătorul de cuvânt al MApN a declarat pentru ZIUA de Constanța că trenul implicat în accident se deplasa către Cincu pentru o aplicație.

Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Căi Ferate “CFR” SA, informează că în această dimineață, jurul orei 09:25, locomotiva unui tren de marfă a deraiat între stațiile Podu Olt și Avrig, la trecerea la nivel de la km 120+200, semnalizată cu indicator rutier (IR).
 
Deraierea locomotivei s-a produs în urma impactului cu un camion, al cărui șofer nu a respectat semnificația indicatorului și s-a angajat în traversare fără să se asigure.
 
Purtătorul de cuvânt menționează faptul că la această oră nu este afectat graficul de circulație al niciunui tren, primul tren care ar trebui să tranziteze zona respectivă este programat pentru ora 13.00.
 
Personalul de specialitate ale Regionalei CF Brașov este deja la fața locului pentru a lua toate măsurile necesare în vederea accesului în zona deraierii a utilajelor de intervenție, cu care se va acționa pentru ridicarea și repunerea pe șină a locomotivei.
 
Cauzele producerii deraierii vor fi stabilite de comisia de investigare.

Sursă foto: SAJ Sibiu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii