Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragerile de noapte, de la Midia, care i-au speriat pe constănțeni. Au crezut că a început războiul (video)

ro

21 Apr, 2021 00:04 8601 Marime text
  • În contextul geopolitic actual declanșat, mai ales în Zona Ucraina, dârele de lumini, de pe mare dinspre zona Corbu-Vadu, i-a facut pe mulți dintre constănțeni să se întrebe ce s-a întâmplat.
Unii dintre ei, chiar au mers mai departe, și se întrebau dacă nu a izbucnit vreun conflict armat, în regiune. 
 
Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Midia, mai pe înțelesul tuturor, Poligonul de la Capu Midia, vine și ne lămurește: au fost trageri de noapte, pe care unitatea militară le-a transmis, în direct pe pagina sa de Facebook.

Trageri de noapte s-au efectuat cu tunurile AA de calibrul 57 milimetri asupra a trei ținte aeriene lansate concomitent de la sol.

Potrivit sursei citate misiunea este executată de batalioanele de artilerie antiaeriană care participă în Poligonul Capu Midia la cel mai mare exercițiu al Forțelor Aeriene pe linie de armă din acest an - AZUR 21.11.
 
Exercițiul „Bizonul Negru”

 
De altfel astfel de exerciții de tragere nu sunt deloc rare aici.
 
În urmă cu câteva zile în Poligonul Complex de Trageri Capu Midia s-a încheiat exercițiul tactic cu trageri de luptă „Bizonul Negru 21” executat de militari din cadrul Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell” Bârlad.
 
Exercițiul, planificat în urmă cu un an, a început cu deplasarea tehnicii către Poligonul Capu Midia și a continuat prin ocuparea poziției de tragere, pregătirea muniției și executarea misiunilor de foc.
 
Instalațiile ArPR au lansat proiectile reactive către ținte dispuse în largul Mării Negre, iar la final militarii au raportat: misiune îndeplinită.

Aplicația s-a desfășurat cu respectarea măsurilor de prevenire și combatere a virusului SARS-CoV-2.
 
Sursa foto: Captură video Facebook/Centrul Național de Instruire Antiaeriana
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii