Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie pe râul Mureș! O barcă în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat. Un copil a murit! Mai multe persoane, dispărute (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

01 May, 2023 08:34 1318 Marime text
Sursa foto+video: IPJ TimișPompierii din cadrul Inspectoratelor pentr Situații de Urgență Timiș și Arad au fost solicitați noaptea trecută să intervină pentru căutarea-salvarea unor persoane răsturnate cu o barcă în în râul Mureș în zona Periam Port.

Potrivit ISU Timiș, de urgență s-au deplasat la locul evenimentului pompierii din cadrul subunităților de intervenție cu 7 autospeciale de primă intervenție și comandă și bărci, baloane de iluminat, o ambulanță SMURD, precum și echipajul de scafandri din cadrul Detașamentului 1 Timișoara și o autospecială de transport personal și victime multiple și 2 ambulanțe SAJ. În sprijin intervine Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Periam.

Din primele informații, în barcă se aflau aproximativ 12 persoane. Dintre acestea, 8 au ieșit din apă. 

Sursa foto: ISU TimișPotrivit ISU Arad, în jurul orei 21:00 salvatorii au fost solicitați să intervenim în sprijin la ISU Timiș care desfășoară o misiune de căutare -salvare pe râul Mureș, în zona localității Periam Port, unde o barcă cu 12 persoane s-a răsturnat. 

Pompierii arădeni au intervenit cu o autospecială de intervenție care are în dotare o barcă de salvare și două echipaje SMURD, dintre care unul Terapie Intensivă Mobilă.

Ulterior din cadrul ISU Arad, forțele și mijloacele de intervenție se suplimentează astfel: o autospecială de scafandri, o barcă și mijloace de iluminat.

Din primele informații în barcă se aflau 12 persoane ( 6 adulți, 6 copii) din care 2 copii și 2 adulți sunt în continuare dați dispăruți.

Din cei 8 ieșiți, 6 sunt în județul Arad ( 3 copii și 3 adulți – starea medicală bună) și 2 în județul Timiș ( 1 adult – conștient și 1 copil – care a fost resuscitat, dar din păcate a fost declarat decedat)

Sursa foto: ISU TimișDin cele 6 persoane din județul Arad doi copii au fost transportați la spital de SAJ Pecica, iar un adult și un copil cu SMURD Nădlac. 

Ceilalți 2 adulți au refuzat transportul la spital

În jurul orei 01:00 echipajele de scafandri s-au retras la bază, dar trei echipe de căutare-salvare din cadrul ISU TIMIȘ au continuat misiunea la suprafață pe tot parcursul nopții.

Până în acest moment, cele 4 persoane dispărute (2 copii și 2 adulți) nu au fost găsite.

Sursa foto: ISU TimișCăutările au fost reluate în această dimineață când pompierii timișeni au început deplasarea către locul evenimentului, pentru continuarea căutărilor cu forțe mărite.

Potrivit ISU Timiș, un efectiv de 𝟐𝟒 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢 timișeni vor interveni cu:
➡ o autospecială de serviciu;
➡ 6 autospeciale de primă intervenție și comandă;
➡ un microbuz;
➡ 9 bărci;
➡ o ambulanță SMURD
și 𝐮𝐧 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚𝐣 𝐜𝐮 𝟒 𝐬𝐜𝐚𝐟𝐚𝐧𝐝𝐫𝐢.

De asemenea, pompierii arădeni au început deplasarea către locul evenimentului.

Un efectiv de 15 pompieri vor interveni cu 4 autospeciale de primă intervenție și comandă, 4 bărci, și un echipaj SMURD. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii