Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:39 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic de minori, proxenetism şi prostituţie Profesoară, cercetată în stare de libertate

ro

29 Jan, 2014 00:00 3153 Marime text
Claudiu-Giorson Belecciu, Mioara Duţu, Mihai-Narcis Negoiţă, Lucian Borcea, S.N.P. şi Cristian-George Chirimbu au fost arestaţi de Tribunalul Constanţa, la cererea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Cei mai sus precizaţi sunt acuzaţi că fac parte dintr-un presupus grup infracţional organizat, format din 19 membri, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism şi prostituţie. Pe lângă cele şase persoane, DIICOT Constanţa o cercetează şi pe Margareta Drăguţ, cadru didactic al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”. Profesoara a fost şi ea dusă la arestare, însă judecătorii au pus-o în libertate. Totuşi, Drăguţ nu are voie să părăsească localitatea Constanţa pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia Tribunalului nu este definitivă, ea fiind deja atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Oficial, DIICOT a anunţat, ieri, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, au efectuat în data de 26 ianuarie 5 percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei presupuse grupări infracţionale organizate, formată din 19 membri, specializată în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism şi prostituţie. „În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2012, prin intermediul unei societăţi comerciale care deţinea un salon de masaj, membrii grupării infracţionale au desfăşurat activităţi de proxenetism. Angajatele salonului asigurau servicii sexuale contra cost atât la salonul menţionat, cât şi prin deplasări la unităţi hoteliere din Constanţa, Eforie, Năvodari, organizate în prealabil de membrii grupării. Au fost identificate 26 de tinere, inclusiv minore, recrutate de membrii grupării, în special din medii sociale şi familiale precare. Pe parcursul activităţii, gruparea infracţională a beneficiat şi de sprijinul unui agent de poliţie şi al unui jandarm, aceştia implicându-se în derularea activităţii de proxenetism fie prin transportarea prostituatelor, fie prin punerea la dispoziţie a unor locaţii. S-a stabilit, totodată, faptul că lucrătorul din cadrul poliţiei informa personalul salonului ori de câte ori poliţia desfăşura controale. O altă învinuită, concubina liderului grupării, care îşi desfăşura activitatea ca şi cadru didactic la un liceu din Constanţa, se ocupa de postarea anunţurilor pe diverse site-uri, în scopul găsirii clienţilor”, spun cei de la DIICOT. Dosarul celor şapte a fost „tranşat” de completul de judecată prezidat de magistratul Cornelia Dumitru, din cadrul Tribunalului Constanţa. După cum precizam şi în ediţia trecută, Lucian Borcea este poliţist în Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, Margareta Drăguţ este titulară a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, ea fiind angajată în sistemul de învăţământ de 14 ani, iar S.N.P. a fost angajat al Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa.

Pink Cats

Claudiu-Giorson Belecciu apare în B & D Cable Systems SRL Constanţa. Firma a fost deschisă din februarie 2005 şi a fost fondată de Claudiu Giorson Belecciu şi de Octavian Dumitrescu Scindu, cei doi fiind şi administratori. Unitatea are ca obiect de activitate „telecomunicaţii”. Numele lui Belecciu apare şi în SC Pub Pink Cats SRL Constanţa, cu sediul în municipiul Constanţa, strada Dobrogeanu Gherea. Unitatea a fost deschisă în 2010 şi fondată de Claudiu Giorson Belecciu, care este şi administrator. SC Pub Pink Cats SRL are ca obiect de activitate activităţi de întreţinere corporală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii