Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic de droguri de mare risc la Tulcea. Doi suspecți au ajuns după gratii (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

31 May, 2022 13:22 2320 Marime text
Perchezitii Tulcea. Foto: DIICOTLa data 29.05.2022, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Tulcea au desfășurat două acțiuni pe linia combaterii traficului de droguri.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în noaptea de 29.05.2022, a fost prins în flagrant un inculpat, liberat condiționat în luna martie 2022 din executarea unei condamnări pentru același gen de infracțiuni, în timp ce deținea, în vederea comercializării, cantitatea de 31 de grame de canabis.

„Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea au dispus luarea măsurii reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului. În aceeași zi judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Tulcea a admis propunerea de luare a măsurii arestării preventive a inculpatului pentru o durată de 30 de zile.

În continuarea activităților, în cursul zilei de 29.05.2022, au fost prinși în flagrant doi inculpați din județul Ilfov, după ce aceștia au vândut cantitatea de 100 grame de canabis unei persoane din județul Tulcea.

Acțiunea a fost urmată de efectuarea de percheziții auto și a două percheziții domiciliare, în urma cărora a fost identificată și ridicată în vederea indisponibilizării cantitatea de aproximativ 1,6 kilograme de canabis. Cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor și grindere, aparat de vidat, sume de bani, cântare electronice de precizie și aparate pentru cultivarea și creșterea canabisului“ - au precizat reprezentanții DIICOT. 

Perchezitii. foto: DIICOTProcurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Tulcea au dispus luarea măsurii reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a celor 2 inculpați. La data 30.05.2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Tulcea a dispus luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 de zile față de unul dintre inculpați și măsura arestului la domiciliu față de cel de-al doilea inculpat.

„Acțiunea a fost desfășurată cu sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Tulcea, S.C.C.O. Ilfov, I.P.J. Tulcea, precum și al luptătorilor din cadrul S.A.S. Ilfov și S.A.S. Tulcea și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Tulcea.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai precizat procurorii DIICOT.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii