Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

TIR încărcat ilegal cu ulei și grăsimi comestibile, oprit la PTF Giurgiu. Avea ca destinație o firmă din Germania

ro

17 Jun, 2022 16:46 1092 Marime text
foto: Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, alături de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Giurgiu, nu au permis intrarea pe teritoriul României a unui ansamblu rutier care transporta cantitatea de 23 tone de deșeuri de ulei și grăsimi comestibile, informează vineri, 17 iunie, Poliția de Frontieră. 

Astfel, vineri, 17 iunie, în jurul orei 13.00, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocamion tip cisternă, condus de un cetăţean român, în vârstă de 51 de ani.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri de ulei și grăsimi comestibile.

Conform sursei citate, datorită suspiciunilor cu privire la legalitatea transportului respectiv, oamenii legii au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Giurgiu.

În urma verificărilor, s-a constatat că în mijlocul de transport se aflau deșeuri de ulei și grăsimi comestibile, în greutate de 23.270 kilograme, încărcate din Bulgaria și care erau destinate unei societăţi de pe teritoriul Germaniei.

De asemenea, în baza analizării documentelor prezentate de către şofer, s-a constatat faptul că acestea sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare, motiv pentru care nu s-a permis accesul pe teritoriul României mijlocului de transport.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii