Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ţigarete de contrabandă confiscate în Constanţa

ro

06 Nov, 2013 00:00 1900 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit 19.800 de ţigarete netimbrate, pe care un cetăţean român le transporta, pe raza municipiului Constanţa, cu un autoturism marca Renault Espace, înmatriculat în România, fără a îndeplini formele legale.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial PF Constanţa au acţionat în municipiul Constanţa, identificându-l pe R.I., de 42 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Constanţa, care transporta cu un autoturism 19.800 de ţigarete netimbrate, pentru care nu deţinea documente legale.
Cetăţeanul în cauză a declarat că a achiziţionat ţigările de la o persoană necunoscută. Din cercetări a rezultat că respectivul bărbat intenţiona să aprovizioneze mai mulţi cetăţeni care ofereau ţigaretele spre comercializare în mai multe pieţe din municipiul Constanţa.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ţigaretele, cu o valoare de aproximativ 9.900 de lei, iar autoturismul, evaluat la 7.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă în vederea continuării cercetării. Poliţiştii de frontieră i-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă prin „deţinere, transport şi comercializare a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă” şi evaziune fiscală, prin „deţinerea în afara antrepozitului fiscal a unei cantităţi de produse accizabile supuse marcării, nemarcate şi marcate necorespunzător peste limita a 10.000 de ţigarete.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii