Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:47 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taximetristii, in vizorul politistilor de la Rutiera (galerie foto)

ro

07 Feb, 2009 02:09 2044 Marime text
rutiera.jpgPoliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere, însoţiţi de reprezentanţi ai Primăriei, au efectuat ieri o amplă razie. De data aceasta, vizaţi au fost taximetriştii.

Acţiunea a demarat, simultan, în cele mai frecventate zone ale oraşului, respectiv centru, Casa de Cultură, ICIL, Tomis III. Aşa cum era de aşteptat, zeci de taxiuri au fost găsite staţionând neregulamentar, pe benzile de circulaţie, inclusiv pe contrasens. Au fost aplicate 47 de sancţiuni, dintre care 21 pentru oprirea neregulamentară, 11 pentru nepurtarea centurii de siguranţă şi 6 pentru folosirea telefonului mobil în timpul mersului. Aşa cum era de aşteptat, nu au lipsit incidentele. Taximetriştii au început să vocifereze, refuzând să recunoască faptul că au încălcat legea. Picătura care a umplut paharul a fost refuzul unuia dintre ei de a primi procesul-verbal. În acea clipă zeci de colegi de breaslă s-au adunat grămadă şi au început să-şi strige nemulţumirile împotriva celor care emit autorizaţii, a modului în care sunt emise, a poliţiştilor şi chiar a taximetriştilor de la firmele concurente. Incidente au fost înregistrate şi în zona Antoniadis, unde, deşi staţia include numai şase locuri, erau parcate 11 taximetre. La vederea echipajului SPR, o parte din ele au dispărut ca prin farmec, iar restul şoferilor au început să se certe, fiecare afirmând că el fusese numărul şase, iar restul staţionează ilegal. Oamenii legii nu s-au lăsat impresionaţi şi toţi şoferii care parcaseră în afara zonei special amenajate au fost sancţionaţi cu amenzi însumând 8.400 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • lol 08 Feb, 2009 15:06 Trebuia cineva sa inceapa acest control. In nenumarate cazuri am fost agresata verbal de taximetristii care isi aroga drepturi depline asupra parcarilor, pretinzand ca este locul lor de parcare (statia de taximetre fiind semnalizata prin indicator care stabileste nr. masinilor ce au drept de stationare)cu toate ca se intind pe toata strada.omnilor politisti...rezolvati problema taximetrelor din piata Tomis III, unde se blocheaza parcarea si daca prinzi un loc in parcare, esti blocat frecvent si esti obligat sa suporti toate vorbele urate si ironiile de prost gust ale soferilor. In alta ordine de idei mai sunt si masinile parcate pe intersectii, sau in sensuri giratorii, blocand asfel vizibilitatea celorlalti participanti la trafic...sper sa rezolvati toate problemele cu succes. D