Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tânărul de 18 ani care a plecat cu locomotiva din Gara Medgidia, reținut pentru 24 de ore

ro

12 May, 2023 08:29 1249 Marime text
Ca urmare a cercetărilor efectuate într-un dosar penal, de către polițiști din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, față de un bărbat, de 18 ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere sau semnalizare falsă și furt în scop de folosință, la data de 11 mai a.c., acesta a fost reținut, pentru 24 de ore.

Potrivit IPJ Constanța, bărbatul este bănuit că, la data de 10 mai a.c., ar fi urcat într-o locomotivă garată și ar fi pus-o în mișcare, deplasând-o pe o distanță de aproximativ 200 de metri.

„Bărbatul a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, cu propunere legală“ - au precizat reprezentanților IPJ Constanța.

Potrivit CFR SA, trenul privat de marfă a sosit în stația CF Medgidia în data de 9 mai 2023, la ora 21.15, la linia 10, stația Medgidia fiind stație terminus, vagoanele urmând să intre pe o linie industrială, cu o locomotivă Diesel. Astfel, mecanicul a detașat/decuplat locomotiva electrică din compunerea garniturii, aceasta fiind garată pe linia 15, linie de manevră.

„Menționăm faptul că, doar în momentul remizării locomotivei mecanicul este obligat să informeze în scris impiegatul de mișcare din stația CF respectivă, înscris oficial care atestă faptul că mecanicul și-a terminat activitatea și a asigurat locomotiva pe linie, astfel încât aceasta să nu poată fi deplasată.

În cazul de față, precizăm faptul că mecanicul de locomotivă nu a anunțat în scris remizarea locomotivei, iar în momentul în care angajatul de la Postul 1 Mișcare a observat că locomotiva s-a pus în mișcare, s-a deplasat imediat în zona respectivă și a constatat că la bord se afla o persoană străină, moment în care a solicitat telefonic prezența reprezentanților Poliției TF la fața locului.

Cazul înregistrat miercuri 10 mai 2023, în stația CF Medgidia, face obiectul unei anchete penale desfășurate de organele abilitate, urmând ca după finalizarea anchetei, SRCF Constanța să recupereze de la operatorul privat de marfă contravaloarea pagubelor materiale produse la două aparate de cale talonate“ - au transmis reprezentanții CFR SA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii