Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de sancțiuni aplicate după acțiuni de control ale polițiștilor de la Transporturi

ro

11 Jun, 2023 12:13 958 Marime text
Sursa foto: Poliția RomânăÎn perioada 1 – 8 iunie a.c., polițiștii de la transporturi, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în stații de cale ferată, trenuri de călători, porturi și aeroporturi.
 
Potrivit unui comunicat al Poliției Române, de asemenea, pentru combaterea fenomenului infracțional și contravențional, au fost  desfășurate activități pentru prevenirea furturilor de la călători și combaterea faptelor cu violență, prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată, prevenirea furturilor de la infrastructura feroviară și din vagoanele de marfă.
 

„Totodată, au fost desfășurate și acțiuni care au vizat verificarea respectării legislației privind transportul de persoane în regim de taxi și rent-a-car, depistarea transporturilor ilegale de material lemnos, prevenirea și combaterea braconajului piscicol și a contrabandei cu tutun.
 
Astfel, au fost legitimate 3.581 de persoane, fiind controlate 779 de autovehicule.
 
Totodată, au fost efectuate patrule în 782 de stații și triaje, dar și în 839 de trenuri de călători.
 
Polițiștii au efectuat verificări la 87 de nave și ambarcațiuni, au constatat 72 de infracțiuni și au cercetat 30 de persoane.
 
Au fost depistate 49 de persoane care apelau la mila publicului și 5 persoane urmărite, fiind verificate 39 de obiective de pază și 129 de permise de pescuit.
 
Polițiștii de la transporturi au reținut 16 certificate de înmatriculare, 7 permise auto, 7 plăcuțe de înmatriculare și au aplicat 744 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 186.060 de lei.
 
De asemenea, au fost indisponibilizate 17 unelte de pescuit și 103 kilograme de pește“ - au mai precizta reprezentanții Poliției Române.


 

Exemple:
 
1. La data de 3 iunie 2023, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi București – Serviciului Județean de Poliție Transporturi Giurgiu au depistat, în flagrant delict, un bărbat, pescar comercial autorizat, în timp ce transporta 65 de kilograme de pește, de diferite dimensiuni, din speciile fitofag și somn, capturat pe fluviul Dunărea, fără a avea completată corespunzător declarația de descărcare.
 
Cantitatea de pește a fost ridicată și predată unei unități de profil, în vederea comercializării.
 
În cauză, a fost întocmit un dosar penal.
 
2. La data 5 iunie 2023, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați – Biroul de Poliție Transporturi Navale Galați au depistat 2 bărbați, ambii din comuna I.C. Brătianu, județul Tulcea, în timp ce practicau pescuitul comercial, pe fluviul Dunărea, în perioada de prohibiție, cu ajutorul a 4 unelte de pescuit comercial, 3 unelte de tip vintir și o unealtă de tip setcă, fără a deține licență, autorizație și permis de pescuit comercial.
 
În cauză, a fost întocmit un dosar penal, iar cele 4 unelte de pescuit comercial au fost indisponibilizate.   

Citește și: 

Polițiștii locali, prezenți în mai multe zone din Constanța. Au aplicat amenzi (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii