Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:53 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de sancțiuni aplicate de polițiștii de la Transporturi în ultima săptămână. Ce nereguli au fost depistate în județul Tulcea

ro

09 Jul, 2023 11:15 917 Marime text
Foto: Politia RomânăÎn perioada 30 iunie – 6 iulie a.c., polițiștii de la transporturi, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în stații de cale ferată, trenuri de călători, porturi și aeroporturi.
 
De asemenea, pentru combaterea fenomenului infracțional și contravențional, au fost  desfășurate activități pentru prevenirea furturilor de la călători și combaterea faptelor cu violență, combaterea călătoriei frauduloase, prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată, prevenirea furturilor de la infrastructura feroviară și din vagoanele de marfă.
 
Potrivit unui comunicat al Poliției Române, totodată, au fost desfășurate și acțiuni care au vizat verificarea respectării legislației privind transportul de persoane în regim de taxi și rent-a-car, depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și prevenirea și combaterea braconajului piscicol.
 
Astfel, au fost legitimate 3.363 de persoane, fiind controlate 1.101 autovehicule.
 
Totodată, au fost efectuate patrule în 185 de stații și triaje, dar și în 1.072 de trenuri de călători.
 

„Polițiștii au efectuat verificări la 52 de nave și ambarcațiuni, au constatat 62 de infracțiuni și au cercetat 41 de persoane.
 
Au fost depistate 6 persoane urmărite, verificate 12 obiective de pază și 35 de permise de pescuit.
 
Polițiștii de la transporturi au reținut 17 certificate de înmatriculare, 11 permise auto și au aplicat 585 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 155.900 de lei.
 
De asemenea, polițiștii au indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor, o ambarcațiune cu motor, două unele de pescuit, 10 kilograme de pește, mai multe pliculețe cu fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu aspect și miros specific de cannabis, un cântar de precizie, un pistol de tip airsoft și 640 de lei“ - au mai precizat reprezentanții Poliției Române.

 
Exemple:
 
1. La data de 1 iulie a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța -  Biroul Județean de Poliție Transporturi Tulcea, pe fluviul Dunărea, Braț Sf. Gheorghe, mal stâng, în localitatea Băltenii de Sus, județul Tulcea, au depistat în flagrant delict un tânăr, de 17 ani, din județul Tulcea, în timp ce efectua activități de pescuit comercial cu două unelte de pescuit tip „setcă” în lungime de aproximativ 120 de metri, capturând aproximativ 10 kilograme de pește, din diverse specii, fără a fi autorizat.
 
Cele două unelte de pescuit și ambarcațiunea cu motor, în valoare de 16.000 de lei au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, iar peștele a fost redat mediului natural.  
 
În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj piscicol.
 
2. La data de 1 iulie a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța -  Biroul Județean de Poliție Transporturi Tulcea au depistat în flagrant delict un bărbat, de 48 ani, din Tulcea, în timp ce conducea o ambarcațiunea tip „lotcă”, echipată cu motor, fără a deține brevet sau certificat de capacitate corespunzător.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau certificat de capacitate corespunzător.
 
3. La data de 1 iulie a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța -  Biroul Județean de Poliție Transporturi Tulcea au depistat în flagrant delict, pe fluviul Dunărea, Braț Măcin, un bărbat, de 69 de ani, din județul Tulcea, în timp ce conducea un remorcher, fără a deține brevet sau certificat de capacitate corespunzător.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau certificat de capacitate corespunzător.
 
Citește și: 

Controale pe litoral! Amenzi uriașe vor fi aplicate pentru circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe plaje, diguri şi faleze
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii