Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:03 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de kilograme de peşte şi icre fără documente de provenienţă.

ro

26 Apr, 2012 00:45 717 Marime text

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, au depistat şapte cetăţeni români care transportau şi deţineau aproximativ 600 de kilograme de peşte şi icre fără documente de provenienţă.

Poliţiştii de frontieră au acţionat în data de 24 aprilie, în zona de competenţă a Gărzii de Coastă, ocazie cu care au depistat şapte cetăţeni români care desfăşurau activităţi de pescuit cu unelte interzise de lege, transportau şi deţineau cantităţi de peşte şi icre fără documente justificative. În zona de competenţă a SPF Cernavodă, pe comunicaţia Giurgeni - Vadu Oii, a fost verificat un autoturism marca Dacia Logan, înmatriculat în Bucureşti, în care se aflau Ţ.A., de 22 de ani şi Ţ.C., de 24 de ani, domiciliaţi în Bucureşti. În urma controlului în autoturism a fost descoperită cantitatea de 483 de kilograme de peşte din specii diferite, pentru care cei doi tineri nu au putut prezenta documente de provenienţă şi de transport. Cei în cauză au declarat faptul că au achiziţionat cantitatea de peşte de la mai mulţi pescari din judeţul Tulcea şi intenţionau să o valorifice în pieţele din Bucureşti. În zona de responsabilitate a aceluiaşi sector, în zona kilometrului fluvial 335 al Dunării, au fost depistaţi B.S., de 43 de ani, domiciliat în localitatea Băneasa din judeţul Constanţa, şi G.D., de 36 de ani, domiciliat în municipiul Medgidia, care se aflau într-o ambarcaţiune din care pescuiau cu ajutorul unei plase din nylon monofilament în lungime de 50 de metri. Cei doi pescari reuşiseră să pescuiască trei kilograme de peşte din specia scrumbie. În jurul orei 11.00, pe raza localităţii Murighiol din judeţul Tulcea, a fost depistat S.P., de 55 de ani, domiciliat în localitatea Mahmudia, care transporta cu un cărucior cantitatea de 70 de kilograme de peşte din specia scrumbie fără a deţine documente justificative. În zona de responsabilitate a SPF Sulina, în jurul orei 08.00, a fost verificată o ambarcaţiune din fibră de sticlă în care se aflau P.M., de 40 de ani, şi G.F., de 19 ani, care deţineau 33 de kilograme de peşte, 2,5 kilograme de icre şi o unealtă de pescuit tip setcă din aţă în lungime de 70 metri.

Uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării, iar cantitatea de peşte şi icre, în valoare de aproximativ 3.600 de lei, a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil. Pe numele persoanelor în cauză au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „producere, import, comercializare, deţinere sau folosire la pescuit a uneltelor de plasă tip monofilament" şi „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte", fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, lit. j şi m din OUG 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Ti-a placut articolul?

Comentarii