Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Exercițiu de evacuare în caz de cutremur la un liceu din Constanța (FOTO)

ro

05 Feb, 2024 11:26 792 Marime text

Astăzi s-a desfașurat un exercițiu de evacuare în caz de cutremur la Liceul Tehnologic „Ioan N. Roman” Constanța. Activitatea a constat atat în pregătirea elevilor privind modul de comportare în caz de cutremur, precum și modul de interventie și actiune a profesorilor si a personalului auxiliar privind modul de ecacuare în caz de cutremur. În urma exercițiului s-au evacuat peste 190 elevi, cadre didactice, personal auxiliar și nedidactic.

În această perioadă, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dobrogea” al județului Constanta sunt prezenți în unitățile de învățământ, unde desfășoară activități de instruire a elevilor cu privire la modalitatea în care pot preveni situațiile de urgență, familiarizându-i totodată cu modul adecvat în care trebuie să acționeze în cazul producerii unui incendiu, a unui cutremur și a altor evenimente care le pot periclita viața, transmit reprezentanții ISU Dobrogea. 

Acțiunile de informare și educație preventivă a copiilor, organizate în școlile din județ, se derulează sub formă de lecții deschise, prezentări, exerciții și alte activități, adaptate fiecărei categorii de vârstă, precum și prin sesiuni teoretice și practice de pregătire în domeniul acordării primului ajutor.

foto: ISU Constanța 


Citește și:

Știri ConstanțaPeste o sută de misiuni executate de pompierii militari constănțeni în perioada 2-5 februarie. Unde au intervenit?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii