Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Accident rutier în apropierea canalului Dunăre-Marea Neagră! Șoferul a fugit de la fața locului

ro

26 Mar, 2024 15:45 697 Marime text
Un bărbat suspectat că nu a oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor, a fost implicat într-un eveniment rutier în județul Constanța și a fugit de la fața locului a fost reținut preventiv pentru 30 de zile. 

Potrivit Biroului de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, la data de 26.03.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26.03.2024, până la data de 24.04.2024, inclusiv, a inculpatului R.D.M., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehiciul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 din C. pen., şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, prev. de art. 338 alin. 1 din C. pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 şi art. 41 alin. 1 din C. pen.
           
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, la data de 25.03.2024, ora 00:40, inculpatul R.D.M., ce nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, a condus un autoturismul pe DN 38 din municipiul Constanţa, iar la intersecţia cu DJ 381 nu a oprit la semnalul regulamentar de oprire, efectuat de  un lucrător de poliţie.

„Autoturismul în cauză şi-a continuat astfel deplasarea, fiind urmărit de o autospecială de poliţe pe DJ 381 şi DC 1A, unde inculpatul a pierdut controlul acestuia, astfel că autovehiculul a părăsit suprafaţa carosabilă, s-a răsturnat şi s-a oprit într-un şanţ din apropierea canalului Dunăre-Marea Neagră.
La faţa locului a fost găsit ocupantul locului din dreapta-faţă al autoturismului, martorul C.V.D., care în urma accidentului a suferit leziuni traumatice ce necesită 16-18 zile de îngrijiri medicale.
Inculpatul a părăsit locul accidentului până la sosirea organelor de poliție şi s-a prezentat ulterior, la data de 25.03.2024, ora 18:10, la sediul Postului de Poliţie Topraisar, unde a recunoscut comiterea faptelor. El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ“ - a precizat Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

S-a reţinut totodată că inculpatul R.D.M. a comis faptele în stare de recidivă postexecutorie, el fiind condamnat anterior la pedepse privative şi neprivative de libertate pentru comiterea unor infracţiuni similare, împotriva siguranţei rutiere.

„La data de 26.03.2024 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26.03.2024 şi până la data de 24.04.2024 inclusiv, faţă de inculpatul R.D.M.
           Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție“ - au mai menționat anchetatorii.

 Citește și: 

Mașină răsturnată în canal, în urma unui accident, între Cumpăna și Agigea, județul Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii