Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şpagă în parcarea unui restaurant? Lovitură dură pentru Romeo Florin Nicolae, fostul şef al Antifraudei din România! (rechizitoriu)

ro

18 Jan, 2016 00:00 2400 Marime text


Tribunalul Prahova a decis începerea judecăţii lui Romeo Florin Nicolae, fostul director general al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.  
 
Romeo Florin Nicolae a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploiești şi este acuzat de trafic de influenţă. 
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA arată că, „în calitate de consilier superior în cadrul ANAF - Direcţia Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în cursul lunii iulie 2010, inculpatul Nicolae Romeo-Florin a pretins și a primit de la un denunțător, reprezentant al unei societăți comerciale, echivalentul în lei al sumei de 5.000 de euro, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul ANAF pentru soluționarea favorabilă a unei contestații formulate de firma omului de afaceri împotriva unei decizii de impunere“.
 
„Decizia de impunere respectivă, privind obligații fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 de lei, fusese emisă, ca urmare a unei inspecții fiscale, de către reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova. Ulterior, decizia de impunere a fost desființată parțial de ANAF - Direcția Generală de Soluționare a Contestațiilor, în sensul diminuării obligaţiilor de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 de lei la suma de 1.097.923 de lei“, potrivit rechizitoriului.

Rechizitoriu - Romeo Florin Nicolae, şeful de la Antifraudă, ar fi luat şpagă în parcarea unui restaurant pentru a „unge“ câţiva şefi din ANAF (document)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii