Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șoferii de microbuze și autobuze, trași pe dreapta de polițiștii IPJ Constanța. Au fost aplicate mai multe sancțiuni (GALERIE FOTO)

ro

15 Nov, 2022 12:02 1200 Marime text
Razie IPJ Constanța. Foto: IPJ ConstantaIeri, 14 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Rutier și ai celorlalte formațiuni rutiere din județul Constanța au desfăşurat acţiuni pentru verificarea modului în care se efectuează transporturile publice de persoane.

Potrivit IPJ Constanța, acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, prin verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto, verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente, respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare și verificarea valabilității inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.

„Astfel, aproximativ 90 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest și 5 cu aparatul drug-test.  

În urma activităților, au fost aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 29.000 de lei, dintre care 12 pentru nepurtarea centurii de siguranță și 6 pentru folosirea telefonului mobil. 

Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 8 permise de conducere, dintre care 3 pentru depășirea, cu peste 50 km/h, a vitezei legale, 3 pentru neacordarea de prioritate autovehiculelor, 1 pentru nerespectarea culorii roșie a semaforului și 1 pentru defecțiuni tehnice“ - au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii