Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Slujbă de Adormirea Maicii Domnului, la Cumpăna. Locuitorii comunei au sărbătorit cu evlavie (FOTO)

ro

15 Aug, 2023 18:28 1921 Marime text


Ca în fiecare an, locuitorii comunei Cumpăna au marcat cu evlavie praznicul Adormirii Maicii Domnului. Ocrotitoarea localităţii, Sfânta Fecioară Maria, a fost cinstită cum se cuvine de toți cei prezenți la Biserica ce îi poartă hramul.

Încă de la primele ore ale dimineţii, cumpănenii s-au îndreptat spre Biserică, unde s-au rugat pentru sănătate, prosperitate și pace. Nu doar oamenii locului au luat parte la sărbătoare, ci şi persoane și personalități ale orașului Constanţa şi ale localităţilor învecinate.

Devenind deja o tradiţie ca în zile de sărbătoare, la Cumpăna, să fie botezaţi copii care au fost abandonaţi de părinţi, pentru al șaisprezecelea an la rând Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a săvârșit alături de un sobor se preoți Taina Sfântului Botez, micuții Armin Nicolas, Andreea Ștefania și Elena, fiind încreștinați în această zi deosebită.

Mulțumim nașilor Norel și Mona-Liliana, Teodora Camelia și Paraschiva, Silviu-Alexandru și Gabriela Raluca, oameni cu credinţă, care au ales să le vegheze drumul în viață și să le sădească în inimă dreapta credință.

Mulțumim pe această cale și Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa pentru îndelungata colaborare, datorită căreia, de-a lungul timpului, peste 320 de copii au primit Taina Botezului.

Rugăciunile celor prezenți la această sărbătoare au fost întărite de prezența moaștelor Sfântului Ioan Maximovici, aduse din Statele Unite ale Americii. Acestea vor veghea în continuare asupra locuitorilor comunei din racla permanentă ce a fost sfințită astăzi cu ocazia Hramului Bisericii.

Evenimentul, s-a finalizat cu tradiționala agapă frățească, toți cei prezenți servind cu mulțumire din bucatele pregătite cu mare drag de gospodinele comunei.
Mulțumim totodată Preacucernicilor Părinți, Consiliului Parohial și tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei Sfintei Sărbători!

La mulți ani tuturor sărbătoriților acestei zile! La mulți ani Marinei Române și marinarilor noștri!

Arhiepiscopia Tomisului, au transmis reprezentanții Primăriei Cumpăna. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii