Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:26 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sistem de promovare, între magistraţii constănţeni Procurorul Mergeane i-a cedat locul magistratului Tănase la Parchetul Curţii Supreme

ro

08 Oct, 2011 00:21 2426 Marime text
07_procuroaresediu_Parchetul_.jpgConsiliul Superior al Magistraturii a publicat motivarea hotărârii prin care magistratul constănţean Carmen Ecaterina Tănase, procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, a promovat pe o funcţie în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Nu este de trecut cu vederea faptul că, potrivit documentelor oficiale, promovarea magistratului Tănase a fost posibilă abia după ce o altă colegă de-a sa de la Constanţa, procurorul Mihaela Elena Mergeane, i-a cedat locul.

În hotărârea cu numărul 489/2011 a CSM se arată că adjunctul Parchetului Curţii de Apel Constanţa a solicitat valorificarea rezultatului pe care îl obţinuse la concursul de promovare în funcţie din luna mai 2011. Totuşi, dat fiind că posturile la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie erau ocupate, promovarea lui Carmen Ecaterina Tănase nu a fost posibilă. „Potrivit rezultatelor finale ale concursului, comunicate la data de 24 mai 2011, doamna Tănase Carmen Ecaterina s-a clasat pe poziţia a 12-a, obţinând media generală 8,425 şi note mai mari de 5 la toate materiile de concurs, fiind îndeplinite condiţiile prevăzute la art. 27 din Regulament", se arată în documentul CSM. În ciuda notei obţinute, procurorul constănţean nu a fost promovat la Parchetul Suprem, dat fiind că erau doar cinci posturi vacante. Din fericire însă pentru procurorul general adjunct Tănase, colega sa, magistratul Mihaela Elena Mergeane, care de asemenea susţinuse şi promovase examenul pentru Parchetul Înaltei Curţi, a fost numită prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, începând cu data de 15 iulie 2011. În acest mod, procurorul Mergeane a eliberat locul de la Parchetul Înaltei Curţi, pentru colega sa.

A valorificat rezultatul concursului

„Având în vedere că, în urma numirii doamnei Mergeane Mihaela în funcţia de prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, se va vacanta un post de execuţie la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Plenul (nr. Consiliului Superior al Magistraturii) va admite cererea formulată de doamna procuror Tănase Carmen Ecaterina", se mai arată în documentul oficial al CSM. În aceste condiţii, articolul 1 al Hotărârii nr. 489/2011 a Plenului CSM prevede că se decide „promovarea efectivă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a doamnei Tănase Carmen Ecaterina, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa (...) ca urmare a valorificării rezultatului obţinut la concursul de promovare efectivă în funcţii de execuţie din data de 8 mai 2011". De menţionat că, la momentul de faţă, procurorul Tănase figurează pe site-ul oficial al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa în calitate de procuror general adjunct. Pe de altă parte, este de menţionat faptul că un post de procuror general adjunct al Parchetului Curţii de Apel Constanţa a fost scos la concursul organizat de CSM prin Institutul Naţional al Magistraturii, ce se desfăşoară în perioada 23 septembrie - 14 decembrie 2011.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii