Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicatului Europol spune că polițiștii din Constanța ar fi fost închiși în biserici. Ce spune IPJ

ro

25 Jan, 2017 20:35 2168 Marime text
Sindicatul Polițiștilor Europeni Europol a transmis, astăzi, un comunicat de presă prin care transmit faptul că în ultima perioadă, în municipiul Constanța, două lăcașe de cult au fost călcate de hoți. Tot ei susțin că polițiștii, atât de la ordine publică, cât și de la investigații criminale, ar fi fost repartizați câte unul în fiecare lăcaș de cult din Constanța în noaptea de 23 ianuarie, în intervalul 22.00 – 07.00.
 

„Ne aflăm în fața unei situații în care viața a peste 30 de polițiști a fost pusă în pericol. Este inadmisibil să planifici câte un polițist în serviciu, să îl închizi într-o biserică, și să aștepte ca hoții să dea buzna peste el. Totuși ne întrebăm ce ar fi făcut în situația în care ar fi intrat 5 persoane peste el, sau dacă i s-ar fi făcut rău pe perioada celor 9 ore, sau dacă ar fi fost luat prin surprindere de spărgători”, au scris reprezentanții Sindicatului Europol.

 
IPJ Constanța a transmis un punct de vedere cu privire la această situație, susținând că Poliția municipiului Constanța a desfășurat activități specifice pentru prevenirea și combaterea furturilor.
 

„Referitor la apariția în mass-media a informațiilor conform cărora în noaptea de 23 ianuarie a.c., mai mulți polițiști constănțeni au fost «încuiați» în lăcașe de cult pe raza municipiului Constanța, pentru a păzi lăcașurile de cult, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări. În noaptea de 23 ianuarie a.c., Poliția Municipiului Constanța a desfășurat activități specifice pentru prevenirea și combaterea furturilor, sens în care au fost angrenate efective cu atribuții în domeniu. Dispozitivele au fost constituite în așa fel încât au existat polițiști atât în interiorul clădirilor vizate, cât și în exteriorul acestora, pentru a exista posibilitatea unei reacții promte, proporționale și eficiente, în situația în care ar fi fost depistate persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt. Astfel de activități sunt organizate periodic, având ca principal criteriu situația operativă, fără a avea drept scop paza anumitor obiective”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii