Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:02 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Cojocaru, întrevedere cu președintele Comitetului de Apărare și Securitate al Parlamentului Georgiei

ro

06 Jul, 2022 19:27 1328 Marime text

 
  • Întrevedere a secretarului de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale cu președintele Comitetului de Apărare și Securitate al Parlamentului Georgiei.


            Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a avut miercuri, 6 iulie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, o întrevedere cu președintele Comitetului de Apărare și Securitate al Parlamentului Georgiei, Irakli Beraia.

            Întrevederea a reprezentat o nouă oportunitate de a evidenția nivelul excelent al dialogului româno-georgian în domeniul apărării, iar în acest context, oficialul român a reiterat importanța continuării proiectelor comune pe palierul politico-militar, reliefând rezultatele foarte bune obținute până acum.

            Cei doi oficiali au discutat stadiul cooperării bilaterale în domeniul apărării, cooperarea NATO - Georgia, reconfirmată la Summit-ul NATO de la Madrid şi efectele războiului de agresiune dus de Rusia în Ucraina, cu efecte multiple în regiunea Mării Negre.

            În context, secretarul de stat a reiterat sprijinul pe care România îl oferă Georgiei, atât în ceea ce privește aspirațiile euroatlantice, dar şi în demersurile de aderare la Uniunea Europeană.

            În încheiere, ambele părți au agreat asupra necesității menținerii unui dialog constant, în sprijinul implementării cât mai eficiente a proiectelor comune în domeniul apărării asumate atât în context bilateral, cât și multinațional.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii