Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:20 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Silviu Valentin Bercuţă şi-a primit pedeapsa - peste 20 de ani de închisoare

ro

28 Apr, 2016 00:00 2980 Marime text
Magistraţii Tribunalului Constanţa au dispus condamnarea lui Silviu Valentin Bercuţă la 20 de ani şi opt luni de închisoare. Astfel, „condamnă pentru infracţiunea de trafic de minori (persoana vătămată L. A. M.) la pedeapsa de trei ani de închisoare, condamnă pe inculpatul Bercuţă Silviu Valentin, pentru infracţiunea de trafic de minori (persoana vătămată V. B. A.), la pedeapsa de trei ani de închisoare; condamnă pe inculpatul Bercuţă Silviu Valentin, pentru infracţiunea de proxenetism, la pedeapsa de trei ani de închisoare“, potrivit minutei.
 
De asemenea, magistraţii au constatat „că infracţiunea pentru care a fost condamnat inculpatul Bercuţă Silviu Valentin, prin sentinţa penală a Judecătoriei Constanţa, rămasă definitivă prin decizia penală a Curţii de Apel Constanţa, este concurentă cu infracţiunile reţinute prin prezenta“.
 
„Descontopeşte pedeapsa de 17 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală a Judecătoriei Constanţa, rămasă definitivă prin decizia penală a Curţii de Apel Constanţa, în pedepsele componente: doi ani de închisoare pentru infracţiunea prevăzută de art. 244, alin.1 şi 2 C.pen. cu aplicarea art. 77, lit. a C.pen, 15 ani de închisoare din sentinţa penală a Tribunalului Constanţa, ce a fost adăugată la cealaltă pedeapsă, prin aplicarea art. 43, alin. 1 C.pen. În baza art. 38, art. 39, lit. b C.pen., contopeşte pedepsele principale de trei ani de închisoare, trei ani de închisoare şi trei ani de închisoare aplicate prin prezenta sentinţă, cu pedeapsa de doi ani de închisoare din sentinţa penală a Judecătoriei Constanţa, în final, execută pedeapsa cea mai grea, de trei ani de închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din celelalte pedepse aplicate, respectiv doi ani şi opt luni de închisoare, rezultând astfel pedeapsa de cinci ani şi opt luni de închisoare.
 
În baza art. 43, alin. 1 C.pen., la pedeapsa de cinci ani şi opt luni de închisoare, se adaugă pedeapsa rezultantă de 15 ani de închisoare, aplicată prin sentinţa penală a Tribunalului Constanţa, rămasă definitivă prin decizia penală a Curţii de Apel Constanţa, în final, inculpatul Bercuţă Silviu Valentin execută pedeapsa de 20 de ani şi opt luni de închisoare“, se arată în minuta judecătorilor.
 
Magistraţii au dedus din pedeapsa aplicată durata executată, de la 12.06.2013, la zi. „Anulează formele de executare emise în baza sentinţei penale a Judecătoriei Constanţa şi dispune emiterea unui nou mandat de executare, la data rămânerii definitive a prezentei“.
 
Totodată, judecătorii l-au obligat pe Silviu Valentin Bercuţă la plata către părţile civile L. A. M. a sumei de 10.000 de lei şi la plata către partea civilă V. B. A. a sumei de 10.000 de lei, reprezentând daune morale.
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă.
 
Potrivit procurorilor, Bercuţă ar fi recrutat, cazat şi exploatat sexual, în mai multe apartamente închiriate pe raza municipiului Constanţa, tinere şi ar fi tras foloase de pe urma practicării prostituţiei de către acestea. Recrutarea s-ar fi realizat prin intermediul unor anunţuri sau cu oferte de masaj însoţite de numere de telefon de contact şi fotografii în pagina electronică a unui cotidian local.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii