Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sibiu. Grenadă ofensivă, găsită de un localnic în propria curte

ro

12 Mar, 2022 19:01 2107 Marime text
Grenada din curtea sibianului, foto: ISU Sibiu


O grenadă ofensivă din cel de-al Doilea Război Mondial a fost descoperită sâmbătă de un sibian, chiar în curtea locuinței sale, în timp ce efectua lucrări de amenajare.

Astfel, sâmbătă după-amiază, 12 martie, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Cpt. Dumitru Croitoru" al județului Sibiu a intervenit în municipiul Sibiu, pe strada General Nicolae Ioniță Dăscălescu, pentru asanarea unei grenade ofensive din cel de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit ISU Sibiu, s-a procedat la cercetarea, identificarea și ridicarea grenadei, în vederea transportării, depozitării și distrugerii ulterioare. 

În cazul în care descoperiți muniţie rămasă neexplodată, autoritățile recomandă să respectați următoarele măsuri de prevenire:
  • nu atingeți aceste elemente. 
  • nu le loviți sau nu le mișcați din locul în care le-ați găsit, 
  • nu încercați să le  demontați componentele muniţiei sau le transportați, depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, 
  • anunțați ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii