Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șeful Poliției Rutiere Constanța, adjunctul IPJ Constanța și șefii de la Poliția Mangalia și Vama Veche, demiși din funcție după tragedia rutieră de la 2 mai (VIDEO)

ro

23 Aug, 2023 17:47 4592 Marime text
Șeful Poliției Rutiere Constanța a fost demis din funcție după accidentul mortal de pe DN39 între localitățile 2 Mai și Vama Veche. 

UPDATE.

„Subliniez că aceste informaţii sunt obţinute în prima etapă şi nu reprezintă raportul final, este o informare intermediară. În urma activităţilor de verificare derulate până în prezent, ofiţerii Corpului de control au constatat posibile aspecte de natură penală circumscrise infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu modul de acţiune, respectiv inacţiune a trei poliţişti - un ofiţer şi doi agenţi - implicaţi în procedurile de verificare, control şi luare a măsurilor legale faţă de șoferul care în dimineaţa zilei de 19 august a produs un accident rutier soldat cu decesul a doi tineri şi rănirea altor trei.
Printre altele, în contextul în care IPJ Constanţa are în folosinţă 12 aparate pentru verificarea prezenţei în organism a unor substanţe cu efecte psihoactive, respectiv drugtest, s-a constatat că poliţiştii aveau posibilitatea să îl testeze pe șofer sau să îl conducă la o unitate medicală autorizată în vederea examinării clinice şi recoltării de probe biologice.
Cu privire la aceste aspecte constatate urmează să fie sesizat Parchetul Tribunalului Constanţa în cazul celor trei polițiști.

Raportul final va fi înaintat, după terminarea verificărilor de la Constanţa, ministrului Afacerilor Interne.
Aşa cum a afirmat deja public, ministrul Afacerilor Interne, domnul Cătălin Predoiu, va analiza datele care îi vor fi prezentate şi va lua în continuare, fără absolut nicio ezitare, măsurile legale care se impun pentru eficientizarea actului poliţienesc şi, de asemenea pentru protejarea cetăţenilor“ - a precizat reprezentanțul MAI.

De asemenea, vor fi eliberați din funcție următorii;
  • Adjunctul șefului IPJ Constanța cu responsabilităţi în domeniul siguranţei rutiere şi ordine publică - comisar șef Marin Dincă
  • Șeful serviciului Poliției Rutiere Constanța comisar șef Stoian Constantin
  • Șeful Poliției Municipiului Mangalia împuternicit comisar Cristea Dragoș
  • Șeful Poliției Vama Veche​ - împuternit inspector principal Radu Vachente


În cadrul unei declarații de presă susținute la începutul acesteiu săptămâni, șeful IPJ Constanța a prezentat filmul acțiunii desfășurate de polițiști în noaptea accidentului

„În ceea ce privește evenimentul din data de 19 august, din dispoziția conducerii MAI și IGPR, am analizat personal evenimentul, iar după această analiză și după administrarea probatoriului în cauză, vă pot comunica următoarele aspecte:
La data de 17 august, șoferul a ajuns, împreună cu tatăl său, în județul Constanța.
În seara de 18 august, a fost oprit în trafic de polițiștii rutieri, în cadrul unei acțiuni preventive, moment în care i s-a atras atenția cu privire la respectarea normelor rutiere.
La data de 19 august 2023, în jurul orei 00:40, prin 112, un bărbat a sesizat Inspectoratul de Poliție Județean Constanța despre faptul că, pe D.N. 39, din direcția Vama Veche către 2 Mai, un autoturism circulă cu posibile încălcări ale legislației rutiere.
Având în vedere semnalarea, autoturismul a fost dat în atenție efectivelor din teren și s-au efectuat activități pentru găsirea acestuia.
În jurul orei 02:40, autoturismul respectiv a fost depistat de patrula mixtă, formată dintr-un polițist și un jandarm din cadrul G.M.J. Constanța, circulând pe D.N. 39, în localitatea Vama Veche.


A fost legitimat șoferul, precum și cei 2 pasageri, iar, în urma verificărilor efectuate, în interiorul autoturismului, într-un pachet de țigări, a fost descoperită o țigară artizanală, tip joint și o folie marcată cu denumirea „bromazepam”, ce conținea 4 pastile, care au fost înaintate Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, pentru continuarea cercetărilor. 
Șoferul a fost condus cu autospeciala de poliție la sediul Biroului de Poliție Vama Veche – 2 Mai, unde a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea 0, fiind prezent în sediul Biroului de Poliție Vama Veche – 2 Mai, până în jurul orei 04:30.
Din datele transmise de polițiștii care au efectuat verificările, șoferul, la acel moment, nu prezenta semne specifice consumului de droguri.
Tot din verificări a reieșit că, după ce a părăsit sediul Biroului de Poliție Vama Veche – 2 Mai, șoferul s-a deplasat la o locație, din Vama Veche, unde ar fi consumat substanțe interzise.
 Ulterior, la ora 05.25, a avut loc evenimentul rutier, în urma căruia 2 persoane au decedat și 3 au fost rănite.
Cu privire la faptul că șoferul, în noaptea de 18 spre 19 august nu a fost testat cu aparatul drugtest, am dispus cercetarea prealabilă a unui ofițer și 2 agenți, pentru stabilirea existenței/inexistenței unor abateri.
De asemenea, în cadrul cercetărilor efectuate, au fost depistate alte 9 persoane la locația din Vama Veche, unde șoferul ar fi consumat substanțe interzise, care fac obiectul verificărilor.
Totodată, fac precizarea că drogurile ridicate din autoturismul acestuia sunt diferite față de cele indicate pe aparatul drugtest“ - a precizat chestorul Constantin Glugă.

De asemenea, aceleași surse neoficiale precizează că demis din funcție ar fi șți șeful Poliției Rutiere Constanța, Constantin Stoian. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii