Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se asteapta rezultatele balistice pentru italianul impuscat

ro

20 Oct, 2009 02:21 1090 Marime text
Ancheta în cazul accidentului de vânătoare continuă, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, oamenii legii să primească rezultatele raportului medico-legal şi ale expertizei balistice. Cercetările preliminare conturează ipoteza unui accident stupid.

Trupul neînsufleţit, necropsiat

Potrivit şefului Serviciului de Medicină Legală Constanţa, medic primar legist dr. Marius Popa, trupul neînsufleţit al cetăţeanului italian ucis din culpă chiar de socrul său a fost supus, ieri, expertizei medico-legale, urmând ca în cursul dimineţii de azi să se afle rezultatele necropsiei. „Expertizarea medico-legală se află în curs desfăşurare de către dr. Gheorghiu, urmând ca în scurt timp să fie gata şi rezultatele" a declarat medicul legist.

O singură alică i-a cauzat moartea

Medicii explică cum de a fost posibil ca bărbatul să-şi piardă viaţa din cauza unei singure alice, spunând că, deşi în alte cazuri au existat pacienţi care au trăit şi cu zeci de alice în corp - amintim aici cazul unuia dintre membrii grupării de infractori cu mână armată, Cetin Iaşar, în vârstă de 27 de ani, din Constanţa, care trăieşte cu peste 120 de alice în corp, după ce a fost ciuruit cu arma la Călăraşi, de proprietarul jefuit - una singură a fost de ajuns ca să-i cauzeze moartea cetăţeanului italian, întrucât aceasta i-a perforat unul dintre plămâni şi i-a provocat o hemoragie internă severă. Alica l-a străpuns între omoplaţi şi i-a atins plămânul drept.

Cele două arme de vânătoare, expertizate balistic

In paralel, lucrătorii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au preluat ancheta poliţiştilor din Nicolae Bălcescu şi sunt în curs de expertizare a celor două arme de vânătoare închiriate de italieni, urmând să stabilească dacă într-adevăr s-a tras cu arma indicată de socrul victimei. Acesta a fost anchetat de poliţiştii constănţeni cu ajutorul unui translator, pentru ca oamenii legii să poată reface firul evenimentului. Până acum, cazul a fost clasificat drept un accident stupid, iar cel în mâna căruia s-a descărcat arma de vânătoare a fost încadrat la infracţiunea de ucidere din culpă. Rămâne de văzut dacă rezultatele pe care oamenii legii le aşteaptă vor confirma sau infirma această ipoteză.

Conjunctura fatidică

Reamintim că tragedia de pe câmpul deschis de vânătoare s-a produs în cursul după-amiezii de sâmbătă, între localităţile Nicolae Bălcescu şi Târguşor. Cei doi împătimiţi ai vânătorii, socrul, Alberto Giovanni, în vârstă de 67 de ani, şi ginerele, Lorenzo Pirisino, în vârstă de 37 de ani, veniseră la Constanţa pentru a lua parte la o partidă organizată special pentru ei. Lucrurile au luat o turnură sinistră, iar minivacanţa în care trebuiau să se relaxeze s-a transformat în spectrul morţii pentru cetăţeanul italian de 39 de ani şi într-un coşmar pe restul vieţii pentru socrul care i-a cauzat accidental moartea. Cei doi aşteptau ca stolul de păsări să se înalţe, iar în timp ce socrul a îndreptat puşca de vânătoare către cer, arma s-a descărcat în ginerele său, care stătea în faţa acestuia. O alică l-a străpuns pe bărbat în zona spatelui, sub omoplatul drept. Rănitul s-a prăbuşit la pământ într-o baltă de sânge. În ciuda eforturilor intense de a-l resuscita, bărbatul şi-a dat ultima suflare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii