Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandalul cu poliţişti se lasă cu noi arestări

ro

31 Jan, 2012 00:00 2617 Marime text
politisti-judecatoriaconstanta.jpgProcurorii au cerut emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele celui de-al patrulea agresor

A aflat din ziare, în timp ce era plecat în străinătate, că este căutat de anchetatori pentru un scandal în urma căruia doi ofiţeri de poliţie au ajuns la spital, s-a speriat şi nu mai vrea să revină în România. În paralel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au cerut emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele său, acuzându-l că se sustrage urmăririi penale. Este vorba despre Valentin Prodan, unul dintre tinerii care, conform anchetatorilor, ar fi provocat un scandal în barul „Friends", scandal căruia i-ar fi căzut victime doi ofiţeri ai Serviciului Investigarea Fraudelor, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

politisti-politist1.jpgÎn timp ce Prodan pare prea speriat să dea ochii cu autorităţile, Ştefan Ivanciu, unul dintre suspecţii arestaţi în urmă cu două săptămâni pentru agresarea poliţiştilor, a făcut cerere să fie eliberat provizoriu din arest, sub control judiciar. În mod aproape ironic, atât cererea pentru libertate formulată de Ivanciu, cât şi propunerea procurorilor de a se emite mandatul de arestare în lipsă pe numele lui Prodan s-au aflat ieri în atenţia magistraţilor Judecătoriei Constanţa. Până la închiderea ediţiei, însă, instanţa nu luase o decizie în niciunul dintre cazuri. Cei doi sunt cercetaţi alături de Ionuţ Tiberiu Ababei, de asemenea depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, dar şi Marian Militaru, anchetat în stare de libertate. Cei patru sunt acuzaţi de ultraj, ultraj contra bunelor moravuri şi loviri sau alte violenţe, după ce, în seara de 25 decembrie 2011, ar fi provocat un scandal în barul „Friends" din Constanţa. Din nefericire pentru ei, în altercaţie au fost implicaţi şi doi ofiţeri care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Din câte se pare, scandalul s-ar fi produs pe fondul consumului exagerat al băuturilor alcoolice şi nu ar avea legătură cu faptul că două dintre victime sunt poliţişti. De altfel, potrivit primelor informaţii, cei patru scandalagii ar fi început să lovească la întâmplare în bar, în stânga şi în dreapta, ţintă căzându-le inclusiv oamenii legii. Nici în momentul în care unul dintre ei şi-a scos legitimaţia de poliţist şi le-a arătat agresorilor cu cine-şi încearcă norocul, agresorii nu ar fi fost de oprit. În ciuda pagubelor suferite, reprezentanţii localului nu au dorit să depună plângere împotriva agresorilor, pentru distrugere. Pe de altă parte, în urma leziunilor suferite în timpul altercaţiei, unul dintre poliţişti s-a ales cu 12 zile de îngrijiri medicale, în timp ce colegul său a avut nevoie doar de circa cinci zile pentru a-şi reveni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii