Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scafandru român, erou în Bulgaria. A salvat doi oameni de la înec, printre care și un minor

ro

31 Aug, 2019 17:14 2068 Marime text
Un licean din Craiova, aflat în vacanţă la Nisipurile de Aur, Bugaria, a fost salvat de la moarte de un scafandru român, după ce s-a aventurat pe mare, deşi salvamarii ridicaseră steagul roşu.
 
Ieri, băiatul de 17 ani, elev de clasa a XII-a din Craiova, a intrat în Marea Neagră, deşi steagul roşu îi interzicea acest lucru.

Mâna băiatului înghițit de valurile puternice a fost zărită de pe mal de unchiul său care a intrat imediat în apa mării pentru a-și salva nepotul aflat în pericol de înec.
 
Un scafandru român de la ISU Bucureşti, Cornel Uţa, care se plimba pe malul mării, a văzut ce se întâmplă, s-a aruncat în marea de cod roşu şi l-a salvat atât pe băiatul de 17 ani, cât şi pe unchiul lui. 

Adolescent român salvat de la moarte de un scafandru, tot român, la Nisipurile de Aur, în Bulgaria

- Mihaela, băieții aia doi se îneacă. Ține tricoul că intru după ei, i-a spus Cornel prietenei lui.

Deși steagul roșu era ridicat și valurile erau destul de mari, nu a stat pe gânduri și a intrat în mare după ei.

- “Mi-am zis că trebuie să rezist 2-3 minute pentru că sigur vor veni salvamarii după mine. Era vorba de acele minute vitale pentru a-i ține în viață pe cei doi. Am ajuns la ei relativ repede deși curenții erau foarte mari. M-a ajutat faptul că erau apropiați și am putut să intru pe sub ei și să-i apuc. Apoi ușor i-am luat pe piept și am împins spre mal, deși curenții ne trăgeau în larg. Cel tânăr era deja inconștient, dar am simțit că va trăi. La 10 metri de mal am simțit mâna unui salvamar care a ajuns la noi. Atunci am realizat că vom trăi toți trei. Ajuns la mal l-am asezat pe tânăr în poziția de siguranță și i-am dat primul ajutor”.

După ce lucrurile s-au liniștit, cel salvat a venit la Cornel:

- Vă mulțumesc din suflet că ne-ați ținut în viață. Eu și nepotul meu trăim datorită dumneavoastră. 
- Sunteți români?
- Da. Și vreau să vă spun că atunci când ați pus mâna pe mine am simțit că Dumnezeu nu ne va lăsa acolo. Pentru noi sunteți Dumnezeu! 

Cornel este pompier de 11 ani și are o poveste extraordinară.
În anul 2008 era angajatul unei bănci unde câștiga dublu față de salariul pe care îl lua un pompier. Provenit dintr-o familie de aviatori, visul lui era să îmbrace haina militară.
Acest vis a devenit realitate după ce a fost admis la concursul pe care l-a susținut la ISU-BIF.
La numai un an de când devenise salvator, fratele lui, pilot acrobat, s-a prăbușit cu avionul chiar în fața sa. Cornel a fost primul care a intervenit, dar din păcate nu a mai putut să-l salveze. De atunci Cornel își crește nepotul rămas orfan.
Fapta din Bulgaria nu este singulară. În urmă cu ceva timp, se întorcea de la Târgu Mureș de la un concurs de tir. În fața lui un autoturism a lovit un biciclist. Cornel a oprit imediat mașina și a ținut victima în viață până la sosirea echipajului SMURD. 

De o modestie extraordinară, cu o dragoste imensă față de oameni și un bun simț ieșit din comun, Bombardierul (cum îi spun colegii), ne determină să spunem:

- Îți mulțumim, salvatorule pentru tot ceea ce faci!
Bombardierule, pentru noi ești eroul zilei!, a scris pe Facebook Ministerul Afacerilor Interne, România.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii