Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sat fără „câini"? DNA Constanţa, singurul serviciu teritorial fără şef

ro

04 Oct, 2011 01:00 2726 Marime text
dna_BeatriceSisman3.jpgDupă ce magistratul Ioana Ţene a ieşit la pensie, iar magistratul Beatrice Şişman a picat interviul la CSM, funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Constanţa a devenit vacantă

Cu fostul şef pensionat de aproape un an, iar şeful delegat „picat" la testul Consiliului Superior al Magistraturii, DNA Constanţa se numără printre puţinele Servicii Teritoriale din ţară care nu au şef desemnat. De fapt, Anticorupţia Constanţa este la acest moment, potrivit staticilor CSM, singurul serviciu teritorial unde postul de şef serviciu este vacant, într-o situaţie similare găsindu-se Serviciul Teritorial Braşov, unde delegarea pe funcţie a procurorului şef desemnat urmează să expire la sfârşitul lunii.

La rândul lor, Birourile Teritoriale Anticorupţie Târgu Jiu şi Satu Mare urmează de asemenea să rămână fără şef la sfârşitul lunii. Cu toate aceste, aşa cum am menţionat, funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Anticorupţie Constanţa al DNA este singura funcţie declarată vacantă pe lista Consiliului Superior al Magistraturii. În această situaţie s-a ajuns după ce fostul şef al Serviciului Constanţa, magistratul Ioana Ţene, a solicitat eliberarea din funcţie, prin pensionare, în toamna anului trecut. Solicitarea sa a ajuns la CSM, iar de acolo propunerea a fost transmisă preşedintelui României, pentru semnarea decretului de eliberare din funcţie. De precizat că Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis înaintarea către preşedinte a propunerii de eliberare din funcţie a procurorului Ţene prin pensionare cu grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Povestea eliberării funcţiei

dna_IoanaTene.jpgPropunerea a fost acceptată în aceşti termeni, iar decretul prezidenţial de pensionare a fost semnat pe data de 13 decembrie 2010. Revenind la scaunul lăsat liber de magistratul Ţene, şefia DNA Constanţa i-a revenit magistratului Beatrice Silvia Şişman, care a fost delegată pe funcţie pentru o perioadă de şase luni. Numai că, la momentul la care şeful neuns al Anticorupţiei Constanţa s-a prezentat, după împlinirea celor şase luni, în faţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, pentru a susţine interviul pentru numirea pe funcţie, proba a fost picată. Prin Hotărârea cu numărul 105 din 19 mai 2011, Secţia pentru procurori a CSM a arătat în legătură cu susţinerea de către magistrat a planului de management întocmit că procurorul Şişman nu şi-ar fi demonstrat deplin cunoştinţele teoretice. Mai exact, spune CSM, „în urma susţinerii interviului şi a prezentării planului de management, rezultă că doamna procuror Şişman Beatrice Silvia nu a demonstrat că întruneşte abilităţile necesare unei funcţii de conducere atât la nivelul cunoştinţelor teoretice, cât şi a deprinderilor practice privind managementul, comunicarea şi principiile care guvernează activitatea procurorilor din cadrul Ministerului Public". În aceste condiţii, aşa cum am menţionat în ediţiile precedente, Secţia pentru procurori a CSM a hotărât „respingerea propunerii procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de numire în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Constanţa din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei procuror Şişman Beatrice Silvia". Iar Anticorupţia Constanţa are funcţia de şef vacantă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii