Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şase ani de închisoare pentru înjunghierea soţului

ro

27 Nov, 2013 00:00 1340 Marime text
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au închis dosarul în care Valentina Cojocaru a fost judecată şi condamnată pentru tentativă la omor calificat.

Conform procurorilor, în seara zilei de 28 septembrie 2012, în jurul oreI 20.30, Valentina Cojocaru, „în cadrul unui conflict intrafamilial, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a lipsurilor materiale, l-a înjunghiat pe soţul său, Gheorghe Cojocaru, de 53 de ani, cu un cuţit în abdomen, cauzându-i o plagă hepatică penetrantă, ce a declanşat o puternică hemoragie”. „Victima a fost transportată imediat la o unitate medicală specializată şi supusă unei intervenţii chirurgicale, fiind internată pentru recuperare în perioada 29.09. - 8.10.2012.

Examinarea medico-legală a stabilit că viaţa victimei a fost pusă în primejdie prin lezarea unui organ vital - ficatul, iar pentru vindecarea leziunilor au fost necesare 25 - 30 de zile de îngrijiri medicale”, conform anchetatorilor. La data de 29 septembrie 2012, faţă de femeie s-a luat măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, măsură ce a fost prelungită, aceasta expirând la data de 26 noiembrie 2012. Valentina Cojocaru a fost trimisă în judecată pe 21 noiembrie 2012 şi condamnată, pe data de 29 ianuarie 2013, la şase ani de închisoare. Nemulţumită, Valentina Cojocaru s-a adresat Curţii de Apel Constanţa, instanţă care, la data de 21 mai, a menţinut pedeapsa mai sus precizată. Mai mult decât atât, femeia a atacat cu recurs decizia Curţii de Apel Constanţa la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Ieri, judecătorii Curţii Supreme au închis dosarul definitiv, hotărând ca Valentina Cojocaru să rămână cu pedeapsa de şase ani de închisoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii