Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sarkawt Ali Abdulqader şi Parosh Salah Awla, condamnaţi de Tribunalul Constanţa

ro

18 Nov, 2015 00:00 1912 Marime text


Magistraţii Tribunalului Constanţa i-au condamnat pe Sarkawt Ali Abdulqader şi pe Parosh Salah Awla la câte patru ani de închisoare în regim de detenţie. 
 
Astfel, judecătorii constănţeni l-au condamnat pe „inculpatul Sarkawt Ali Abdulqader pentru infracţiunea de trafic de migranţi, la pedeapsa de trei ani de închisoare şi doi ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66, alin. 1, lit. c - C. pen. (dreptul de a se afla pe teritoriul României)“. Totodată, Sarkawt Ali Abdulqader a fost condamnat pentru infracţiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat la pedeapsa de doi ani închisoare şi pentru infracţiunea de tentativă la trecere frauduloasă a frontierei de stat la pedeapsa de un an închisoare. Magistraţii au contopit cele trei pedepse, astfel, l-au condamnat pe Sarkawt Ali Abdulqader la pedeapsa de patru ani închisoare şi doi ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor, dreptul de a se afla pe teritoriul României.
 
De asemenea, „dispune interzicerea drepturilor ca pedeapsă accesorie pe durata executării pedepsei principale (cu excepţia executării pedepsei închisorii pe teritoriul României). Pedeapsa principală de patru ani de închisoare se va executa în regim de detenţie“, se arată în minută.
 
Tribunalul Constanţa l-a condamnat pe „inculpatul Parosh Salah Awla pentru infracţiunea de trafic de migranţi la pedeapsa de trei ani închisoare şi doi ani pedeapsă complementară a interzicerii drepturilor, dreptul de a se afla pe teritoriul României“.
 
Totodată, „condamnă pe inculpatul Parosh Salah Awla pentru infracţiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat la pedeapsa de doi ani închisoare“, iar pentru „infracţiunea de tentativă la trecere frauduloasă a frontierei de stat, la pedeapsa de un an închisoare“.
 
Magistraţii au contopit cele trei pedepse aplicate inculpatului Parosh Salah Awla, „astfel că acesta va executa pedeapsa cea mai grea, de trei ani închisoare, la care adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte două pedepse aplicate acestuia (cumulate fiind, de trei ani), respectiv de un an, astfel, condamnă pe inculpatul Parosh Salah Awla la pedeapsa de patru ani închisoare“, se arată în minută. Pedeapsa de patru ani de închisoare se va executa în regim de detenţie.
 
Judecătorii constănţeni au constatat că faţă de inculpaţii Sarkawt Ali Abdulqader şi Parosh Salah Awla s-a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive pentru 30 de zile începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă.
 
Decizia nu este definitivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii