Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:45 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șapte suspecţi arestaţi şi 11 sub control judiciar, în urma percheziţiilor DIICOT

ro

22 May, 2015 00:00 1313 Marime text
Magistraţii Tribunalului Constanţa au dispus arestarea preventivă a şapte suspecţi de proxenetism şi trafic de persoane, în timp ce alte 11 persoane vor fi cercetate sub control judiciar, după percheziţiile de amploare desfăşurate de DIICOT în Constanţa.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Constanţa a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Valentin Olimpiu Fatacher, Răzvan Marian Lavric, Emanuel Toma, Adrian Ștefan Cușa, Marian Grous, Claudiu Nicușor Vlăescu și Petre Boca, pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Magistraţii au luat măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de Emilia Gabriela Bodea, Vasile Costea, Anghel Vancea, Vasile Butacu, Ștefan Chelariu, Lucian Dumitru, Ionuţ Cărăescu, Vasile Iulius Ghiţulete, Ion Ciprian Părăeala, Mircea Părăeală și Georgian Ștefan Dicianu. Decizia instanţei nu este definitivă, ea putând fi contestată.
 
Procurorii spun că, din 2012, suspecţii au determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei pe teritoriul Franţei de către 32 de persoane de sex feminin, încasând sumele de bani obţinute din aceste activităţi. Cercetările oamenilor legii au scos la iveală faptul că membrii grupului infracţional racolau clienţii prin postarea de anunţuri însoţite de fotografii ale tinerelor pe site-uri de profil, accesibile în Franţa. Ancheta a relevat faptul că fetele care practicau prostituţia pe teritoriul francez au expediat regulat membrilor grupului infracţional sume importante de bani obţinute din aceste activităţi, prin servicii de transfer rapid, suma totală ridicându-se la peste 4.000.000 de euro.
 
Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză, au fost găsite şi ridicate echipamente electronice şi medii de stocare a datelor, produse pirotehnice, droguri de risc şi substanţe susceptibile a avea proprietăţi psihoactive, sumele de 11.230 de euro, 33.900 de lei, precum şi 12 autoturisme. Simultan, în cadrul aceleiaşi operaţiuni, au avut loc percheziţii şi pe teritoriul Franţei, sincronizate şi coordonate de către Eurojust şi Europol. La sediul DIICOT Constanţa au fost aduse, marţi seară, în vederea audierii, 36 de persoane, însă doar 18 au fost reţinute, pentru 24 de ore. Ieri, cei reţinuţi au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
 
Citeşte şi

Percheziţii coordonate de Eurojust şi Europol. 18 persoane, duse la arestare de procurorii DIICOT Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii