Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:55 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-ar fi prezentat ca fiind poliţişti de la Antidrog Selcük Mengheri şi Iulian Tudor, menţinuţi în arest la domiciliu

ro

05 Feb, 2016 00:00 2137 Marime text
Magistraţii Judecătoriei Constanţa au constatat, ieri, legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu luate faţă de Selcük Mengheri şi Iulian Tudor, măsură pe care o menţin. Totodată, judecătorii constănţeni au constatat legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar luate faţă de Narcis Patiş, Alexandru Ionuţ Ciobanu şi Alexandru Barbu, măsură pe care, de asemenea, o menţin. Decizia nu este definitivă.
 
Amintim că, în data de 24 februarie 2015, „în jurul orei 19.00, în timp ce persoanele vătămate B.A. şi R.E. se aflau în centrul localităţii Eforie Nord, au fost acostate de inculpaţii Selcuk Mengheri şi Iulian Tudor, care s-au prezentat în mod mincinos ca fiind poliţişti, folosindu-se în acest sens de un pistol şi de legitimaţii cu insignă asemănătoare celor eliberate de poliţie, şi, sub pretextul unei depistări în flagrant, le-au percheziţionat pe persoanele vătămate, găsind asupra uneia dintre acestea cantitatea de şapte grame de canabis, după care le-au urcat în autoturismul cu care sosiseră la faţa locului şi le-au plimbat împotriva voinţei lor prin oraş, în vederea continuării presupuselor cercetări“.
 
În această împrejurare, „prin ameninţări şi constrângerea cu întocmirea unui dosar penal, inculpaţii au deposedat-o pe persoana vătămată B.A. de cantitatea de şapte grame de canabis şi, ulterior, în aceeaşi noapte, au obţinut de la aceasta suma de 2.000 de lei“.
 
Totodată, „în perioada 24.02.2015 - 16.03.2015, au indus-o în eroare pe persoana vătămată R.E. cu întocmirea unui dosar penal pentru trafic de droguri şi, prin constrângerea cu tragerea la răspundere penală, i-au solicitat să le furnizeze informaţii despre transporturi de droguri pe care ei să le intercepteze sau să le furnizeze sume de bani, iar la data de 16.03.2015, în baza unei înţelegeri prealabile cu inculpaţii, inculpatul Narcis Patiş a primit suma de 300 de euro de la persoana vătămată, fiind prins în flagrant de organele de cercetare penală“.
 
Unul dintre tineri s-ar fi dus la Poliţie şi ar fi depus o plângere împotriva suspecţilor, menţionând că unul dintre aceştia s-ar fi recomandat ca fiind „Selcuk de la DIICOT (n.r. - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism)“.
 
Adevăraţii oameni ai legii au organizat un flagrant în zona Gării Constanţa, acolo unde victimele ar fi trebuit să le dea indivizilor banii ceruţi. Precauţi, Iulian Tudor şi Selcuk Mengheri ar fi trimis la întâlnire o „săgeată“, pe Narcis Patiş, care s-ar fi prezentat, la rândul lui, ca fiind poliţist Antidrog.
 
Anchetatorii au descins apoi la locuinţele celor trei inculpaţi, din localităţile Agigea şi Eforie. Oamenii legii au confiscat de la indivizi cătuşe, legitimaţii folosite pentru impresionarea victimelor şi pistolul.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii