Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:06 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a oprit dupa ce a fost somat cu focuri de arma (galerie foto)

ro

07 May, 2009 01:00 1686 Marime text
motorina_1.jpgŞoferul unei autoutilitare a încercat să scape de controlul pe care urmau să îl facă agenţii Poliţiei de Frontieră şi a apăsat pedala de acceleraţie.
Totul s-a petrecut marţi, la ora 22.00, când, în zona ecluzei Agigea, la comunicaţia către Podul Agigea, a fost oprită o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria.
Lucrătorii PF executau verificarea actelor, iar conducătorul auto a demarat pentru a nu mai fi supus şi controlului încărcăturii. Puşi în faţa unei situaţii dificile, agenţii nu au avut de ales decât să someze legal, utilizând armamentul din dotare. Pentru stoparea utilitarei a fost nevoie de patru focuri de avertisment în plan vertical, lucru care l-a convins pe şofer să nu declanşeze o urmărire. Acesta s-a oprit la circa 100 de metri de locul unde avusese loc controlul, în dreptul altor doi membri ai echipajului PF.
Autovehiculul a fost supus controlului firesc, în urma căruia au fost descoperite două recipiente, de aproximativ 1.000 de litri fiecare. Acestea conţineau benzină şi, conform bănuielilor oamenilor legii, era furată.
Persoanele de la bordul utilitarei au fost şi ele legitimate, iar şoferul curajos a fost identificat în persoana lui Florin Micu, de 35 de ani. Pasagerul său, în vârstă de 27 de ani, se numeşte Lucian Costin, iar a treia persoană, Ştefan Andrei, de 39 de ani, se pare că nu a avut nicio implicare în cele petrecute. Drept urmare, cel din urmă este absolvit de cercetări, în schimb, ceilalţi doi vor fi cercetaţi penal. Lucian Costin se va confrunta cu acuzaţia de furt calificat, iar Florin Micu, cu săvârşirea infracţiunii de ultraj şi tâlhărie. Cercetările se efectuează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii