Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Retea infractionala de minori, destructurata

ro

28 Oct, 2009 02:01 1174 Marime text
Poliţiştii constănţeni au destructurat o adevărată reţea infracţională formată din patru minori, specializaţi pe furturi de autoturisme autohtone. Tinerii, cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani, sunt cercetaţi pentru trei infracţiuni de furt calificat, petrecute în ultima săptămână, în Mangalia.

Potrivit oamenilor legii, tinerii acţionau doar în Mangalia şi numai la autoturismele autohtone, care se pot porni cu chei potrivite. Poliţiştii spun că este vorba, mai degrabă, despre un teribilism specific vârstei, întrucât, deşi şi-au riscat libertatea furând maşinile, nu le-au valorificat în niciun fel, ci doar s-au plimbat cu ele şi le-au abandonat pe străzile oraşului. „Preocupările" celor patru minori au ieşit la iveală odată ce proprietarii cărora le-au fost furate maşinile au depus plângeri la poliţie. Primele două cazuri le-au fost sesizate poliţiştilor din Mangalia, pe 25 octombrie. Doru Popescu a reclamat că i-a dispărut autoturismul Dacia 1310, parcat în faţa locuinţei, iar Constantin Bălaşa a sesizat furtul autoturismului său Dacia 1310 Break. Poliţiştii au dat curs plângerilor şi au demarat o anchetă penală pentru a da de urma hoţilor, iar cercetările le-au îndreptat atenţia către cei patru minori. Emra I, de 13 ani, din Mangalia, Alexandru Cătălin G, de 16 ani, din Negru Vodă, Ionel Bogdan D, de 16 ani, din Mangalia şi Nicuşor F, de 16 ani, din Murfatlar, au fost ridicaţi de acasă cu poliţia şi escortaţi la secţie pentru audieri. După ce au refăcut firul evenimentelor, poliţiştii au conexat modul de operare al minorilor cu un al treilea caz de furt calificat, petrecut în noaptea de 22 spre 23 octombrie şi clasat cu autori anonimi. Astfel, minorii se fac vinovaţi de furtul încă unui autoturism Dacia 1310, tot din Mangalia. Poliţiştii au reuşit să recupereze toate cele trei autoturisme şi să le înapoieze păgubiţilor.

Dosarul tinerilor a fost înaintat magistraţilor constănţeni, iar aceştia au hotărât arestarea preventivă pe o perioadă de 19 zile a doi dintre ei, Alexandru Cătălin şi Ionel Bogdan, şi cercetarea în stare de libertate a celorlalţi doi, Nicuşor şi Emra.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii