Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razie de amploare printre hoţii de curent electric

ro

05 Oct, 2012 01:00 1188 Marime text
Poliţiştii din municipiul Constanţa au desfăşurat o amplă acţiune pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă şi contra patrimoniului, precum şi pentru identificarea unor suspecţi care se sustrag urmăririi penale.

Ieri, între orele 06.00 şi 09.00, poliţiştii constănţeni, în cooperare cu jandarmi din cadrul IJJ Constanţa şi GMJ Constanţa şi sprijiniţi de specialiştii RAJA şi ENEL Constanţa au desfăşurat o acţiune în Cartierul Faleză Sud Constanţa, având ca obiective prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă şi contra patrimoniului, precum şi identificarea unor suspecţi care se sustrag urmăririi penale.

Astfel, au fost desfăşurate 6 percheziţii domiciliare, 28 de controale efectuate cu RAJA şi ENEL, fiind controlate 8 autovehicule, 37 de persoane legitimate, 13 persoane conduse la sediul poliţiei, amprentate şi fotografiate.

13 infracţiuni

În urma acţiunii au fost constatate 13 infracţiuni, pe numele a 16 persoane fiind deschise dosare de cercetare penală, fiind reţinute 3 persoane pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. De asemenea, au fost ridicate 6 bunuri în vederea confiscării, fiind aplicate 5 sancţiuni contravenţionale conform Legii 61/1991 şi OUG 97/2005.

Au fost identificaţi I. Menderiş, de 21 ani, din Constanţa, I. Airedin, de 27 ani, din Castelu, şi A. Cudret, de 25 ani, din Constanţa, care se sustrăgeau cercetărilor privind vătămarea corporală gravă a lui B. Costică la data de 25.09.2012. Bărbaţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propuneri corespunzătoare.

Branşamente ilegale

Au fost descoperite branşamente ilegale prin care se sustrăgea curent electric de la reţea la două imobile situate pe strada Viorelelor, procedându-se la debranşare şi întocmirea de dosare penale pentru furt de energie electrică.

Pe timpul percheziţiilor au fost descoperite mai multe obiecte contondente şi două arme albe, precum şi 2 laptopuri pentru care nu au fost prezentate documente justificative.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii