Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:11 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razie de amploare în municipiul Constanța și Stațiunea Mamaia. 30 de șoferi depistați sub influența substanțelor psihoactive (GALERIE FOTO)

ro

11 Jul, 2022 10:34 1704 Marime text
Razie în municipiul Constanța. foto: IPJ Constanța În perioada 7-10 iulie a.c., polițiștii rutieri constănțeni, sprijiniți de polițiști rutieri ai Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și ai altor inspectorate de poliție județene din țară au desfășurat o acțiune cu efective mărite pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

Astfel, aproximativ 4.500 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest și drug-test.

Potrivit unui comunicat al IPJ Constanța, în urma activităților, au fost aplicate 119 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 135.000 de lei, dintre care 59 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune), conducătorilor auto fiindu-le reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere. 

De asemenea, au fost retrase 51 de certificate de înmatriculare.

„Totodată, polițiștii rutieri au constatat 53 de infracțiuni, dintre care 30 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive, 13 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 1 pentru conducere fără permis, 6 pentru conducere cu permisul suspendat/anulat, 1 pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat și 2 pentru deținere de droguri de risc, potrivit Legii 143/2000 privind combaterea traficului și consumului de droguri“ - au precizat reprezentanții IPJ Constanța. 


Razie în municipiul Constanța. Foto: IPJ ConstanțaExemple:

La data de 10 iulie a.c., în jurul orei 23.00, a fost identificat un bărbat, de 22 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cannabis și metamfetamină, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge. 

La data de 11 iulie a.c., în jurul orei 2.50, a fost identificat un bărbat, de 23 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cannabis, amfetamină și metamfetamină, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge. 

La data de 11 iulie a.c., în jurul orei 4.00, a fost identificat un bărbat, de 24 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cannabis, amfetamină și metamfetamină, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge. 

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii