Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:50 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razie de amploare a polițiștilor și jandarmilor în județul Constanța! Sute de sancțiuni, aplicate (GALERIE FOTO)

ro

21 Apr, 2024 15:38 533 Marime text
sursa galeriei foto: IPJ ConstanțaÎn acest sfârșit de săptămână, polițiștii au desfășurat acțiuni cu forțe mărite pe raza întregului județ, scopul acestora fiind acela de a asigura menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, desfășurarea unui trafic rutier în siguranță și prevenirea traficului și consumului de substanțe interzise.
 
Potrivit IPJ Constnața, în această perioadă, aproximativ 650 de polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, transporturi, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiun Speciale au desfășurat peste 130 de acțiuni în localitățile urbane și rurale.
 
Au fost legitimate, prin aplicația eDAC, peste 900 de persoane, au fost testați cu aparatul etilotest aproximativ 300 de conducători auto și au fost verificate aproximativ 650 de vehicule.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 603 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 332.000.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 52 de premise de conducere, au fost retrase 20 de certificate de îmnatriculare și au fost constatate 14 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Exemple:

La data de 20 aprilie a.c., în jurul orei 16.55, polițiști din cadrul Poliției Orașului Năvodari au identificat un bărbat, de 22 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia Nord, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

„Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.


La data de 20 aprilie a.c., în jurul orei 19.15, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Medgidia au identificat un bărbat, de 24 de ani, care a condus un moped, pe strada Medgidiei din comuna Cuza Vodă, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că mopedul nu este înregistrat.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală.

La acțiuni au participat și jandarmi.

Citește și: 

Doi copii din Cernavodă au fugit de acasă pentru a se plimba singuri din municipiul Constanța! Mama minorilor, sancționată de polițiști
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii