Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Războiul rece Beinur vs. Raim - A murit regele, trăiască Regele! Au fost călcate graniţele coteilor de Mangalia

ro

10 Dec, 2011 02:01 1991 Marime text
Mangalia, zguduită de percheziţii domiciliare. Zeci de mascaţi, zeci de jandarmi şi sumedenie de ofiţeri de la Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul de Intervenţii şi Acţiuni Speciale, Direcţia Generale Anticorupţie şi Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă au călcat ieri dimineaţă „graniţele" presupusului clan Raim, în Mangalia.

Alarma s-a dat în scurt timp, casă după casă fiind alertate de strigătele poliţiştilor şi vaietele suspecţilor. Coordonaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, poliţiştii au descins în 15 locuri. Începând cu ora şase, maşinile de poliţie s-au oprit în faţa locuinţelor. Jandarmii au coborât primii şi au asigurat perimetrul, iar mascaţii şi trupele speciale au penetrat „zona de siguranţă" a presupusului clan mangaliot. Domiciliile a 17 suspecţi au fost călcate de oamenii legii, iar 12 persoane au fost aduse la Constanţa, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului. Spre seară, nouă dintre ele au fost conduse la Parchetul Tribunalului Constanţa, unde s-a emis ordonanţă de reţinere pe numele lor.

Şantaj, distrugeri şi ameninţări

Totodată, autorităţile anunţau că în cursul serii trecute urmau să fie prezentate instanţei Judecătoriei Mangalia cu propunere de arestare preventivă, sub multiple acuzaţii de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, distrugeri, şantaj, ameninţări, loviri şi alte violenţe, favorizarea infractorului şi nu în ultimul rând ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Surse avizate spun că cele nouă persoane încătuşate fac parte din presupusa grupare Raim care a terorizat Mangalia, autoproclamându-se liderul underground al oraşului, după căderea grupării Beinur. Foarte interesant, pentru nişte autointitulaţi lideri care împart dreptatea pe străzi, „recolta" poliţiştilor în urma percheziţiilor de ieri pare a fi una mai degrabă săracă: două pistoale cu gaz deţinute ilegal, un cartuş mai precis - muniţie din categoria armelor letale, trei cagule, un baston telescopic şi mai multe materiale pe bază de amestecuri pirotehnice interzise prin lege.

Duşi cu duba la Constanţa

Bunurile au fost confiscate şi, aşa cum am precizat anterior, 12 persoane au fost luate cu duba şi aduse la Constanţa, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, pentru audieri. Ore în şir, acestea au răspuns (după posibilităţi) întrebărilor anchetatorilor, fiind asistate de avocaţi din oficiu, dar şi de apărători angajaţi. În cele din urmă, nouă dintre ele au fost prezentate instanţei de judecată, procurorii propunând judecătorilor să ia faţă de acestea măsura arestării preventive pentru o perioadă de 29 de zile, maximul prevăzut de lege. Cu toată impresionanta desfăşurare de forţe a Poliţiei Constanţa, a Parchetului Tribunalului, a Grupării de Jandarmi Mobile şi a celorlalte servicii implicate în destructurarea reţelelor din Mangalia, rămâne de văzut dacă şi instanţele vor da dovadă de acelaşi „sânge rece" şi nu se vor lăsa sensibilizate, fie de lacrimile şi tânguielile suspecţilor şi ale familiilor acestora, fie de argumentele pertinente şi logice (eventual) pe care apărarea le-ar putea aduce în susţinerea cercetării în stare de libertate a acuzaţilor. Până la închiderea ediţiei, acuzaţii nu fuseseră încă aduşi la instanţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii