Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:12 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răsturnare de situație în cazul elevului care ar fi fost violat în toaleta unei școli din București! Incredibil ce au stabilit procurorii

ro

04 Jun, 2024 17:05 1175 Marime text
foto: UnsplashProcurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au finalizat dosarul ce vizează presupusele abuzuri sexuale comise asupra unui minor la o şcoală gimnazială din sectorul 1 Bucureşti. 

Potrivit unui comunicat oficial, la data de 03.06.2024 Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus clasarea cauzei privind infracţiunile de ameninţare şi viol, presupus a fi comise la data de 07.12.2023 asupra unui minor în vârstă de 10 ani, elev al unei şcoli gimnaziale din sectorul 1 Bucureşti.

„În urma administrării mijloacelor de probă s-a stabilit că faptele cu privire la care a fost efectuată urmărirea penală nu există. Pentru a ajunge la această concluzie, procurorul a avut în vedere declaraţiile minorului, declaraţiile părinţilor şi ale altor martori, imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în incinta şcolii, raportul de expertiză medico-legală emis de Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", raportul de expertiză psihologică, percheziţia informatică, precum şi alte probe.

În vederea lămuririi împrejurărilor şi cauzelor care au determinat apariţia suspiciunilor de abuz sexual, cercetările au vizat, în mod tangenţial, şi un alt presupus viol săvârşit asupra aceluiaşi minor în împrejurări similare, în luna iunie 2022, când minorul avea 8 ani, faptă sesizată tot de mama minorului şi care a făcut obiectul unui dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, în care la data de 28.07.2022 s-a dispus clasarea cauzei pe motiv că există o cauză de neimputabilitate, respectiv minoritatea presupusului autor, care avea 11 ani“ - au precizat anchetatorii.


Din probele administrate a rezultat că presupusa faptă de viol, comisă asupra minorului în luna iunie 2022 la aceeaşi şcoală, nu există în materialitatea sa. Aceste probe au fost avute în vedere de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, care la data de 04.06.2024 a schimbat temeiul soluţiei de clasare din data de 28.07.2022 din "minoritatea făptuitorului" în "fapta nu există".

„Referitor la modalitatea în care suspiciunile de abuz sexual au fost exprimate şi susţinute de minorul în vârstă de 10 ani, cercetările efectuate în cauză au concluzionat că acestea au apărut cel mai probabil în contextul chestionării sugestive din partea mamei acestuia, pe fondul insuficientei dezvoltări cognitive şi de limbaj a minorului şi al abordării hiperprotective de către părinţi a relaţiei cu copilul.

Compartimentul de informare şi relaţii publice îşi exprimă disponibilitatea de a oferi informaţii suplimentare dacă situaţia o va impune“ - au mai menționat procurorii.

Citește și: 

Abuz sexual asupra unui elev, la o școală din București. Minorul ar fi fost agresat a doua oară
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii