Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:11 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rafuielile dintre proxenetii constanteni se muta in sectiile de politie

ro

30 Apr, 2009 19:49 1542 Marime text

Un scandal în care lucrătorii Secţiei 2 sunt bănuiţi că favorizează infractori s-a mutat marţi seară de pe şoseaua de centură în curtea instituţiei unde mai mult de 30 de ţigani înarmaţi cu răngi şi săbii au venit să creeze un circ de nedescris şi să ameninţe trei tineri care reclamau că au fost victimele unor proxeneţi.

Atacaţi ca în filme, pe autostradă

Nemulţumiţi de atitudinea organelor de ordine publică ale Secţiei 2, doi dintre tinerii atacaţi de infractori, Erdinci Ali, de 27 ani şi Giuniet Tair, de 31 ani,  ne-au povestit modul în care le-a fost pusă viaţa în pericol de traficanţii de femei: „Recent mi-am cumpărat un Opel Tigra cu numere de Italia iar marţi am reuşit să iau numere provizorii.  Împreună cu doi cumnaţi, am plecat să facem un rodaj maşinii şi am ales să ne plimbăm spre Ovidiu. În dreptul popasului Cişmea, am observat patru prostituate, am trecut de femei, şi am oprit la o distanţă de aproximativ 150 metri de ele. În apropiere de noi se afla un BMW seria 3, culoare neagră sau vişinie, înmatriculat cu numere de Austria în care se aflau se aflau nişte bărbaţi care ne făceau semne ameninţătoare cu nişte bâte de baseball însă am ignorat provocările şi am pornit din nou spre Ovidiu în jurul orei 16.30. La primul sens giratoriu, am întors maşina către oraşul Constanţa. Între reprezentanţele Bavaria Motors şi Cardinal Motors, am văzut acelaşi BMW care ne urmărea. În interiorul lui se aflau trei bărbaţi iar cel care stătea pe bancheta din spate a ieşit cu umerii în afara geamului, ţinându-se cu mâna stângă, iar cu mâna dreaptă ţinea o bâtă de baseball cu care a început să ne lovească maşina din mers. În acelaşi timp, pasagerul de lângă şoferul BMW-ului a aruncat cu sticle şi ne-a lovit maşina cu un baston telescopic. Mai mult, şoferul maşinii cu numere de Austria a intrat, la un moment, în noi.", a povestit Erdinci Ali care a adăugat că doar soarta a făcut ca nimeni să nu fi fost accidentat în urmărirea periculoasă dintre cele două autoturisme.

„După Carrefour, agresorii au întors maşina iar noi am continuat până la o staţie Petrom de pe bulevardul  Tomis unde am observat un echipaj de Poliţie"- a povestit şoferul Opelului. Conform celor relatate de acesta, în timp ce informa poliţiştii Secţiei 2, un taximetrist care conducea un autoturism, marca Renault, ce fusese martor la scenele violente de pe DN 2A a intervenit să susţină cele declarate de victime şi să le lase oamenilor legii numărul maşinii agresorilor. Reacţia poliţiştilor i-a şocat din nou pe cei care, în urmă cu câteva minute fuseseră atacaţi cu sălbăticie: „în loc să-l legitimeze sau să-i noteze datele martorului, unul dintre poliţişti i-a spus taximetristului să-şi vadă de drum pentru că nu este treaba lui să se amestece în aceste probleme"

În jurul orei 17.30, Erdinci Ali, povesteşte că o dubă a Poliţiei i-a adus pe doi dintre agresori. Din declaraţiile acestuia rezultă că a cedat nervos şi le-a adresat injurii, moment în care un angajat al Secţiei l-a sancţionat contravenţional cu de 200 lei.

Reclamantul a povestit că, în timp ce unul dintre agresori vorbea la telefon, un poliţist „mi-a zis să tac din gură pentru că am încercat să le fur femeile". Erdinci Ali  a mai relatat că, exact în timp ce se desfăşurau audierile, poliţiştii le-au interzis soţiei şi cumnatei accesul în curtea Secţiei 2: „După aceasta, în jur de 40 de ţigani din Palazu Mare, înarmaţi cu săbii, cuţite şi bâte, au intrat în incinta Secţiei 2 şi ne-au ameninţat". După evacuarea scandalagiilor, cei doi bărbaţi au declarat că la plecarea din sediul poliţiei, agresorii au continuat să-i ameninţe şi să-i înjure din spatele ferestrelor deschise ale camerei unde discutau fumând cu agenţii care îi audiau.

Referitor la aceste incidente, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a precizat că agresorii sunt cercetaţi pentru distrugerea Opelului. Surse din Secţia 2 au menţionat că ancheta este în desfăşurare şi că este vorba de un conflict strict între proxeneţi. Ba mai mult, poliţiştii neagă faptul că în cadrul instituţiei ar fi avut loc vreun conflict.

Măsurile luate de lucrătorii Secţiei 2 nu au fost comentate de niciun reprezentant al Poliţiei. Oare a câta oara proxeneţii se manifestă liberi chiar sub nasul celor care ar trebui să aplice legea ...

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii